Hinder door herinrichting Lekdijk,Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan de IJssel/ Krimpenerwaard – Mensen die in de Stormpolder wonen of werken ondervinden de komende tijd hinder op de weg door werkzaamheden. Deze vinden vanwege verbetering van de verkeerssituatie op de Lekdijk  tussen  de Industrieweg en de gemeentegrens  met de gemeente Krimpenerwaard.

Dijkverzwaring

De herinrichting is mogelijk geworden door het afgeronde project “dijkverzwaring Lekdijk” tussen Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek. Door de dijkverzwaring is de kade aan de zijde van het bedrijventerrein De Krom zijn functie als waterkering verloren. De kade wordt afgegraven tot straat niveau. Hierdoor kan de herinrichting met onder andere fietspaden en parkeervakken gerealiseerd worden.

Hinder
©Regio Online
Fotograaf: Richard Luthart

Hinder

Het project is opgesplitst in 2 fasen:
Fase 1: het gedeelte tussen de Industrieweg en de Slikslootstraat.
Fase 2: het gedeelte tussen de Slikslootstraat en de gemeentegrens.
Met de uitvoering van fase 1 wordt in de week van 11 september a.s. gestart. De aannemer, A. Molenaar Civiel B.V. uit Bergambacht, zal het werk zodanig plannen dat de noodzakelijke afsluiting van dit weggedeelte in de herfstvakantie valt. Tijdens de Herfstvakantie, dit is van 16 tot en met 22 oktober,wordt Lekdijk afgesloten tussen De Industrieweg en de Griendstraat. De omleidingen zullen worden aangegeven met borden.

Als alle werkzaamheden volgens plan verlopen moet dit project in het voorjaar van 2018  klaar zijn. De opzichter die dit project begeleidt is de heer André Augustijn. Als u vragen heeft over het project kunt contant op nemen met meneer Augustijn. Zijn mobiele nummer is: 06- 37 35 51 29.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img