21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Hondenbelasting Krimpen aan den IJssel afgeschaft!

Krimpen aan den IJssel – Tijdens de behandeling van de begroting van Krimpen aan den IJssel op 9 november jl, diende de VVD, Leefbaar Krimpen, Stem van Krimpen en Christen Unie een Amendement in. Hierin is bepaald dat de hondenbelasting in de komende twee jaar zal worden afgebouwd naar 0 euro.

150.000 euro niet besteed

Redenen voor het afschaffen is dat jaarlijks € 150.000,00 aan hondenbelasting werd geïnd welke niet besteed werd aan beleid of uitgaven t.b.v. de hond of het verwijderen van de hondenpoep, maar werd gebruikt voor algemene uitgaven.

Eerder geen meerderheid

Tijdens de algemene beschouwingen in juni 2017 haalde een eerdere motie –afschaffing hondenbelasting geen meerderheid. Door het ontbreken van een financiële dekking ging Leefbaar Krimpen toen niet mee.

Leefbaar Krimpen nu ook voor afschaffing

Tijdens een kort debat bij de lokale radio-omroep en in berichten op facebook en in de media, beloofde Jeffrey van der Elst namens Leefbaar Krimpen , dat bij het vinden van financiële dekking, het plan voor het afschaffen van de hondenbelasting, alsnog tijdens de begroting zou worden gesteund door Leefbaar. Deze afspraak is Leefbaar dan ook nagekomen.

SGP wil hondenbelasting houden

Tijdens de behandeling van het voorstel stemde ook de PvdA voor het afschaffen van de hondenbelasting. De SGP kwam op haar beurt met een motie om de hondenbelasting voorlopig te behouden.

In 2018 meer voorzieningen

Leefbaar Krimpen zou graag medio 2018 meer hondenlosloopzones  en dispensers met hondenpoepzakjes willen in Krimpen. Ook staan uitlaatzones welke d.m.v. een hondenpoepzuiger schoongehouden wordt op het verlanglijstje. Leefbaar wil rondom speeltuinen en speelvelden een verbodsgebied voor honden, zodat het daar schoon blijft en er veilig en fijn gespeeld kan worden.

Handhaving

Vanaf 2018, zal door de nieuw aan te stellen toezichthouder(s) (BOA’s) worden gehandhaafd m.b.t het hondenbeleid.

Met dit besluit zullen de hondenbezitters in Krimpen aan den IJssel dus binnen twee jaar eindelijk van de veelbesproken belasting bevrijd zijn.

Bron: Leefbaar Krimpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio