8.2 C
De Bilt

Hotelschip met 63 vluchtelingen maximaal 8 weken in Krimpense Sliksloothaven

Rond 1 februari meert het hotelschip ‘De Holland’ af in de Sliksloothaven in Krimpen aan den IJssel. Aan boord verblijven 63 vluchtelingen. Het schip met vluchtelingen lag de afgelopen tijd in Ridderkerk en blijft hier maximaal 8 weken liggen. Burgemeester Martijn Vroom: “Wij zijn blij dat we deze goed afgestemde overdracht in samenspraak met de gemeente Ridderkerk hebben gedaan. We bedanken Ridderkerk hier hartelijk voor. Mede dankzij de inwoners, vrijwilligers en het bestuur van deze gemeente hebben de asielzoekers een goed verblijf gehad.”

Er zijn niet genoeg opvangplekken voor vluchtelingen

Daarom heeft het college besloten om dit hotelschip met 63 vluchtelingen uit Syrië en Jemen een plek te bieden. Hierdoor ontstond in de asielzoekerscentra ruimte om Afghaanse asielzoekers in Nederland goed te verwelkomen. Zij hebben een bijdrage geleverd aan de internationale vredesmissie, waardoor ze in hun eigen land niet meer veilig zijn.

Waar kunnen Krimpenaren informatie vinden?

De afgelopen 2 maanden hebben omwonenden, ondernemers en binnenvaartschippers van de Sliksloothaven 3 keer een brief over de vluchtelingenopvang ontvangen. Ook is er in november een informatieavond georganiseerd. En hebben we alle Krimpenaren geïnformeerd via onze communicatiekanalen. De nieuwste informatie over het schip en haar bewoners vindt u op www.krimpenaandenijssel.nl/noodopvang. Voor vragen kunnen Krimpenaren mailen naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl. Of tijdens kantoortijden bellen met ons klantcontactcentrum via telefoonnummer 14 0180.

Asielzoekers wegwijs maken

Het is fijn dat de gemeente Ridderkerk hen al wat wegwijs in Nederland heeft gemaakt. De asielzoekers hebben hierdoor al enige ervaring met het verblijf aan boord en het leven in Nederland. Toch kunnen wij hulp gebruiken. Bijvoorbeeld door samen met hen te wandelen of andere dingen te doen. Inwoners die mee willen helpen, kunnen bellen naar het vrijwilligersloket op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 12.30 uur via 0180 51 58 of mail naar welzijn@krimpenwijzer.nl. Natuurlijk nemen we alle coronamaatregelen daarbij in acht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio