8 C
De Bilt

Informatiemarkt over landelijk gebied Krimpenerwaard op 5 februari

Bent u geïnteresseerd in de toekomst van het landelijk gebied van de gemeente Krimpenerwaard en wilt u hierover meedenken? Bezoek dan de informatiemarkt op maandag 5 februari van 19.00 tot 22.00 uur in Amicitia (Raadhuisplein 1-5, Lekkerkerk). Inwoners, agrariërs, natuurbeheerders, ondernemers en andere geïnteresseerden, zijn van harte welkom!

Wat is er te zien en te horen?

Tijdens de informatiemarkt neemt de gemeente Krimpenerwaard, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard u mee in de ontwikkelingen en opgaven op het gebied van landbouw, natuur, water en klimaat. U kunt informatiekramen bezoeken, er zijn panelgesprekken en verschillende boeren en experts delen inspirerende voorbeelden. Ook kunt u actief deelnemen. Er is alle ruimte voor gesprek en dialoog. Graag horen we uw ideeën en denkrichtingen voor de toekomst van het landelijk gebied.

Informatiekramen en gesprekken over landelijk gebied

Er zijn informatiekramen over onder andere het integreren van natuur en landbouw, de aanleg van  nieuwe natuur, maatregelen om stikstof te beperken en de bodemdaling te remmen en nieuwe verdienmodellen voor boeren, zoals met kruidenrijk grasland. Diverse boeren en experts delen inspirerende voorbeelden. Ook kunt u actief deelnemen. Er is alle ruimte voor gesprek en dialoog. Graag horen we uw ideeën en denkrichtingen voor de toekomst van het landelijk gebied.

Panelgesprekken

Op deze avond zijn er 2 panelgesprekken. In het eerste gaat het over de opgaven die op het gebied afkomen en hoe we hier samen aan werken. Gedeputeerde Frank Rijkaart, wethouder Leo Barth, hoogheemraad Jos Verdoold en enkele agrariërs uit het gebied wisselen hierover van gedachten. In het tweede panelgesprek staat het toekomstperspectief voor agrariërs centraal en wordt er nagedacht over nieuwe verdienmodellen. Daarover gaan onder meer in gesprek met de Rabobank , Wim Schippers van de Veldgids, adviseur Barend Meerkerk en agrariërs.

Aanmelden of vragen?

Komt u naar de informatiemarkt? Dan wordt het op prijs gesteld als u zich aanmeldt via het aanmeldformulier. Ook kunt u direct ideeën over de toekomst van het landelijk gebied Krimpenerwaard aan ons doorgeven via communicatie@krimpenerwaard.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio