16.7 C
De Bilt
vrijdag, 22 september 2023

Informatiebeurs voor ouders/opvoeders van pubers over alcohol en drugs

Op dinsdagavond 18 april, van 19.00 tot 21.30 uur, organiseert de gemeente Krimpenerwaard een gratis informatiebeurs in samenwerking met Hecht GGD in Bergambacht, met toneel over het opvoeden van pubers. Het opvoeden van pubers is soms een uitdaging: ze worden steeds zelfstandiger, hebben een duidelijke mening en zijn op zoek naar zichzelf. Pubers houden van uitdagingen en experimenteren met alcohol en drugs.

Alcohol en drugs

De informatiebeurs is een combinatie van voorlichting, theater en informatie en is bedoeld voor ouders van pubers tussen de 10 en 18 jaar. Het onderwerp van deze avond is “uw kind en alcohol en drugs”. Hecht GGD zal voorlichting geven over het puberbrein, over alcohol en drugs en hoe je daar in de opvoeding mee kunt omgaan.

Deze voorlichting wordt afgewisseld met theater: educatief theatergroep ’t Lev (ter Lering en vermaak) speelt opvoedsituaties na speelt opvoedsituaties na en gaat met het publiek daarover in gesprek. Zo maken ze inzichtelijk hoe je in de opvoeding kunt omgaan met alcohol en drugsgebruik van je kind. Een avond met veel vaart, humor, herkenning en inspiratie!

Informatiebeurs

Er zijn stands met informatie van onder andere Hecht GGD (Jeugdgezondheidszorg), de politie, Kwadraad/Opvoedbureau, Brijder Preventie, Gro-up en Welzijn Krimpenerwaard. Hier kunnen bezoekers tips en advies krijgen over hun (opgroeiende) puber en hebben ze de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Contact en ontmoeting staan centraal.

Voor wie?

De informatiebeurs wordt georganiseerd voor ouders en opvoeders van kinderen en jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Aanmelden kan tot 16 april. Stuur een mail naar info@krimpenerwaard.nl en vermeld het aantal personen. Kunt u toch niet komen? Sta dan uw plaats af aan iemand anders door af te melden.

Waar en wanneer?

In zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht op dinsdag 18 april van 19.00 tot 21.30 uur.

Programma:

19:00 uur          Inloop en informatiemarkt open

19:30 uur          Opening door wethouder Irma Bultman

19:35 uur          Presentatie Hecht GGD en ’t Lev theater over genotmiddelen

20:15 uur          Koffie/thee en gelegenheid tot het bezoeken van de informatiemarkt

20.45 uur          Presentatie Hecht GGD en ’t Lev theater over genotmiddelen

21:30 uur          Afsluiting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio