9.3 C
De Bilt

Ingezonden: Winkelen in de kerk – grote ophef in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Meerdere berichten over de mogelijke zondagsopening van winkels in Krimpen aan den IJssel, hebben tot politieke onrust en hevige, soms felle discussies geleid op de Facebook-pagina van Regio Online over wel of niet winkelen op zondag. 

Voor of tegen winkelen

Er lijkt geen middenweg in deze discussie. Zwart-wit gezien: mensen van ‘de kerk’ zijn pertinent tegen, andere mensen vinden dat ‘die mensen van de kerk’ niet langer anderen hun wil op mogen leggen. Een enkeling is milder en is of voor rust, of de vrijheid om het zelf te mogen bepalen.

Angstcultuur

Toch heerst er bij veel politici, winkeliers, bestuurders van belanghebbende organisaties en de kerken zelf een angstcultuur, om zich over dit onderwerp eerlijk uit te laten. Er zijn ‘christenen’ die dreigen met boycots van winkels, politieke partijen of organisaties. Dat lijkt niet erg christelijk, maar is wel de realiteit. Kerken zelf branden liever niet hun vingers aan uitspraken die uitgelegd zouden kunnen worden als bemoeienis met de ‘Staat’.

Oplossingen nodig

Maar Krimpen aan den IJssel borrelt en het onderlinge ongenoegen kan niet langer genegeerd worden, door welke partij dan ook. Er zijn blijvende oplossingen nodig en niet langer een ‘dat schuiven we voor ons uit’-houding.

Gemeenteraadsverkiezingen

Misschien dat er met de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar nu eens echt door iedereen gestemd gaat worden. Christelijke partijen hebben over het algemeen een zeer trouwe achterban als het op stemmen aankomt. Overige partijen hebben nog wel eens te kampen met een houding van ‘laat maar gaan’ of ‘een ander lost het wel op’ van hun aanhangers.

Winkelen in de kerk

Naar de kerk gaan is eigenlijk hetzelfde als naar de winkel gaan. Je zoekt de ‘winkel’ waar jij je het prettigste bij voelt en ‘jouw boodschap’ kunt vinden. Afrekenen doe je in het zakje of aan de kassa. Misschien dat een winkel in de kerk wel de ultieme oplossing is.

Ingezonden door: een bezorgd burger

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio