17.5 C
De Bilt

Inloopavonden in gemeente Krimpenerwaard afgelast

Krimpenerwaard – Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, heeft de gemeente Krimpenerwaard besloten om de inloopavonden Verduurzamen en Schone energie, die geplant stonden op 18, 19. 25 en 26 maart en op 1 april, af te zeggen. Deze inloopavonden waren gepland in Lekkerkerk, Schoonhoven, Bergambacht, Stolwijk en Ouderkerk. Hiermee volgt de gemeente de richtlijnen van het RIVM op.

De raadsvergadering van aanstaande dinsdag 17 maart zal wel door gaan. De inwoners van de Krimpenerwaard wordt wel verzocht om niet naar de vergadering toe te gaan. De bijeenkomsten zijn te volgen via de website of televisie. Wanneer men iets in wil brengen bij de vergadering, kan dit per mail aangeleverd worden. Omdat niet te voorspellen is hoe lang de situatie van de virus gaat duren, is nog niet te zeggen of BOB bijeenkomsten door kunnen gaan. Er wordt per week bekeken hoe de situatie is.

Verspreiding voorkomen

Burgemeester Cazemier geeft aan dat na het bekendmaken van de maatregelen door het kabinet, om verdere verspreiding van het virus, Covid-19, deze maatregelen ook veel invloed hebben op de samenleving en de inwoners van de Krimpenerwaard. Hij roept op om toch vooral de adviezen van het RIVM en GGD op te volgen. Zo kan voorkomen worden dat de ziekte zich verspreid en grote groepen mensen die kwetsbaar zijn ziek worden.

De gemeentelijke organisatie heeft zelf aanvullend de volgende maatregelen genomen:

  • Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis.
  • We doen er alles aan om onze diensten en producten zo goed mogelijk te blijven verlenen.
  • Het KCC blijft open en we blijven telefonisch bereikbaar. Wel vragen we inwoners als het enigszins mogelijk is om afspraken voor producten aan de balie uit te stellen.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen gaan niet door.

Overleggen en bijeenkomsten met minder dan 100 personen, georganiseerd door de gemeente, worden zo veel mogelijk beperkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio