9.4 C
De Bilt

Integrale controle Ammerstol en Bergambacht: milieuovertredingen en drugs

Gemeente Krimpenerwaard heeft op woensdag 14 februari een integrale controle georganiseerd bij verschillende bedrijven in Ammerstol en Bergambacht. Dat gebeurde in samenwerking met de politie Krimpenerwaard en de Omgevingsdienst Midden-Holland. Bij de controle werden bij een aantal bedrijven overtredingen geconstateerd. Bij één bedrijfspand werd illegale bewoning en een aantal milieuovertredingen geconstateerd. Ook werden er meerdere lachgasflessen gevonden. Deze zijn door de politie in beslag genomen.

Bij een ander bedrijf werd een flinke hoeveelheid hennep en verschillende kleine hoeveelheden harddrugs gevonden. De politie heeft daarna een doorzoeking met een drugshond uitgevoerd. Naar schatting werd in totaal ongeveer 100 gram drugs gevonden. De eigenaar van het pand is aangemerkt als verdachte. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. Bij een derde bedrijf werden meerdere milieuovertredingen geconstateerd. Zowel lachgas, hennep als de harddrugs zijn stoffen die verboden zijn volgen de Opiumwet.

Controle op ondermijning

Gemeente Krimpenerwaard organiseert regelmatig integrale controles in de hele gemeente. Deze controles zijn een onderdeel in de aanpak ondermijning van Gemeente Krimpenerwaard en de politie. Tijdens de controles werken diverse toezichthouders en handhavers samen om de krachten te bundelen in het tegengaan van criminaliteit. Burgemeester Hans Beenakker: “Ondermijning is een belangrijk aandachtspunt in onze samenleving. Deze integrale controles helpen om dit tegen te gaan. Het is goed daarbij met verschillende partners samen te werken om criminaliteit te bestrijden. We willen namelijk dat crimineel ondernemen niet loont.”

Doe een melding

De hulp van inwoners is cruciaal bij de aanpak ondermijning. Ervaart u drugsoverlast of ziet u een andere vorm van criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 . Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio