15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Internationale aandacht voor cheese Valley in de Krimpenerwaard

Bergambacht – Op 4,5 en 6 oktober ontdekten vijftien Internationale journalisten Cheese Valley ( een kaas samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden)

Internationale Journalisten

De journalisten uit België, Denemarken, Groot Brittannië en Spanje brachten een bezoek aan een gloednieuw kaaspakhuis in Woerden en diverse kaasboeren in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard. Als laatste stond een bezoek aan de Goudse Waag gepland. De Journalisten werden in de Krimpenerwaard gastvrij ontvangen waar met behulp van lokale ondernemers een passend programma werd georganiseerd.

Over cheese Valley

De productie van kaas is onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart van Holland. Zo is deze streek de bakermat van de Goudse kaas. De vier Groene Hart- gemeenten zijn een samenwerking aangegaan om kaas uit het gebied te promoten. Zij hebben dit verder uitgewerkt.

 

Dit initiatief is gestart met de bijeenkomst ‘Kaas Koppen bij elkaar’. Hier gingen kaasboeren, kaasproducenten, kaashandelaren, organisatoren van kaasmarkten etc. uit de hele regio aan de slag  met één missie: Kaas op de kaart!  Een goede stap tot meer samenwerking in het Groene Hart, zodat toeristen en afnemers nu en in de toekomst weten dat je voor kaas de Cheese Valley moet bezoeken in het Groene Hart van Holland.

 

Op deze brainstormdag kwam duidelijk naar voren dat er veel partijen versnipperd bezig zijn om het lokale verhaal van gras en koe tot kaas te vertellen. Daardoor is het regionale kaasverhaal nog te weinig bekend en bovendien onvoldoende verbonden met elkaar. Een gemiste kans volgens alle stakeholders, want zoals een aanwezige op de brainstormdag opmerkte: “Op meerdere plaatsen in Nederland wordt kaas gemaakt en over kaas gesproken, maar het authentieke verhaal komt uit deze regio!”

 

Naar aanleiding van deze succesvolle brainstormdag ‘Kaas op de Kaart’ willen de betrokken gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Woerden hun samenwerking voortzetten. Naast de gemeenten schuiven ook diverse stakeholders aan om het waardevolle project een vervolg te geven. Gezamenlijk gaan zij aan de slag om Cheese Valley op de kaart te zetten met aansprekende activiteiten en projecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio