17.2 C
De Bilt

Intocht Sinterklaas en zwarte Pieten in Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Vandaag stonden er vele kinderen op de kade aan de Rijsdijk te wachten op de intocht van Sinterklaas. Crescendo speelde intussen gezellige Sinterklaas liedjes, die de kinderen mee zongen. De intocht wordt elk jaar verzorgt door stichting KRAK. Wethouder Sleeuwenhoek was aanwezig om Sinterklaas welkom te heten.

Veel kinderen waren verkleed als Sinterklaas of zwarte Piet. Het duurde even, er was contact met de wegwijspiet, die via de walkie talkie door gaf waar ze ongeveer waren en of ze al in de buurt kwamen. Ook dit jaar kwamen er vast wat Pieten vooruit in een sloep en begonnen vast wat pepernoten uit te delen. Toen kwam de boot van Rijkswaterstaat in zicht, die Sinterklaas altijd vergezeld op zijn tocht over de Lek. De stoomboot was nog niet te zien, en de kinderen werden al ongerust. Maar uiteindelijk kwam de stoomboot toch de bocht door. De kinderen riepen allemaal luidkeels dat de Sint naar hen moest komen en zongen Sinterklaasliedjes.

DSC00363A
Foto © Joke Rietveld-Regio Online

Intocht van Sinterklaas

Gelukkig kon de schipper de boot goed naast de kade krijgen en konden de zwarte Pieten en Sinterklaas, met hulp van sterke mannen, aan land gaan. Het water stond laag, dus het was nog wel een hele klim, maar klimmen zijn de pieten wel gewend.
Ook dit jaar was er weer de glutenpiet, die speciale pepernoten bij zich had voor kinderen die allergisch zijn voor gluten. Nadat Sinterklaas met wethouder Sleeuwenhoek had gepraat, sprak hij de kinderen toe. Hij ging daarna tussen de kinderen door om hen allemaal een hand te geven, dat doet Sinterklaas graag. Daarom duurde het wat lang voordat hij bij de auto aankwam, een mooie oude Ford.

DSC00450A
Foto © Joke Rietveld-Regio Online

Met de fanfare voorop, ging de stoet naar de sporthal de walvis. Daar kon Sinterklaas even uitrusten van de boottocht en hadden de Pieten nog even lol met de muzikanten van Crescendo. De kinderen konden vandaag ook genieten van een goochelshow, die ze konden gaan zien in de sporthal de Walvis.

Zwarte pieten bij Fysiotherapie de Waterpoort

Er zijn vier zwarte Pieten nog even langs geweest bij Fysiotherapie de Waterpoort waar zij een behandeling kregen en even zijn gaan sporten om fit te blijven.

Video- compilatie intocht

Lampionnenoptocht

Vanavond was er de lampionnenoptocht. Het was een lange stoet met veel lampionnen en lichtjes. De zwarte pieten hadden ook allemaal lichtjes en huppelde vrolijk mee, achter de muziek aan. Sinterklaas reed mee in de Ford, vergezeld van zijn hoofd Piet.
De stoet werd begeleid door een auto voorop en achteraan een brandweerauto. Voor de veiligheid waren er ook veel verkeersregelaars, zodat de kinderen en ouders veilig in de optocht mee konden lopen.

Meer foto’s en als grote bestanden nabestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio