9.6 C
De Bilt

Sinterklaas goed ontvangen in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel- Zaterdagmiddag 17 november was het weer zover. Sinterklaas en zijn pieten aangekomen in Krimpen aan den IJssel. Rond 1 uur werd Sinterklaas door wel honderden kinderen ontvangen op de kade bij de molen. Nadat Burgemeester Martijn Vroom zijn welkom toespraak gehouden had werd er door een aantal kinderen een dansje gedaan op pietendisco. De kinderen die dit dansje deden waren van My Move. Nadat de kinderen het dansje gedaan hadden ging Sinterklaas langs de kinderen.

Drukte op de kade door intocht

Rond kwart over 12 kwamen de eerste kinderen aan op de kade. Verkeersregelaars zorgde dat alle mensen veilig en netjes konden oversteken. Rond half 1 waren er al honderden kinderen op de kade. Toen begon ook het voorprogramma, tijdens het voorprogramma zongen de kinderen allerlei sinterklaasliedjes. Rond kwart voor 1 was de kade zo goed al vol en werden ook de eerste pieten gespot.

IMG 3356
foto Mike Spinhoven
IMG 3378
foto Mike Spinhoven

Sinterklaas komt aan in

Rond 1 uur was het dan zover Sinterklaas kwam aan met zijn stoomboot. Al werden de kinderen al wel wat gespannen doordat er een aantal pieten zonder sinterklaas in kleine speedbootjes zaten. Maar na al dat wachten kwam sinterklaas dus eindelijk aan onder veel gejuich van de kinderen op de kade.

Sinterklaas vertrekt richting Krimpenerwaard College

Nadat Sinterklaas bij alle kinderen was geweest om een handje te geven of tekeningen te ontvangen. Ging hij rond kwart voor 2 richting het Krimperwaard College om daar de voorstellingen bij te wonen. Sinterklaas en zijn pieten kwamen met mooie auto aan bij het Krimperwaard College.

Voorstellingen in het Krimperwaard College

Rond kwart over twee begon de eerste voorstelling. Deze voorstelling was natuurlijk helemaal uitverkocht. Kinderen en hun ouderen zagen hoe een aantal pieten alles controleerden. Toen Sinterklaas naar beneden kwam wilden natuurlijk iedereen een handje van de goede sint. nadat de sint iedereen een handje had gegeven kon het feest echt beginnen. Zo werd er met de danspieten heel veel gedanst.

Foto’s met de pieten na afloop voorstellingen

Na afloop van de voorstelling konden kinderen op de foto met zwarte piet. In de zaal kon natuurlijk ook nog een foto worden gemaakt met sinterklaas. De foto’s werden buiten de zaal gemaakt. Heel veel kinderen hebben ook foto’s gemaakt

Zie hieronder een aantal foto’s met de pieten na de voorstellingen:

De andere foto’s zijn vanaf maandag 26-november te zien op De facebookpagina van Sinterklaas in Krimpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio