9.5 C
De Bilt

Intocht van Sinterklaas goed bezocht in krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Zaterdag 17 november, was de intocht van Sinterklaas ook in Krimpen aan de Lek. Om 13.15 uur kwamen de mensen en kinderen het terrein van de haven aan de Rijsdijk op. Het weer was prachtig en de spanning en verwachtingen van de kinderen, waren hoog. Maar ook de volwassenen vonden het een spannend gebeuren, er kwamen herinneringen boven uit hun eigen kindertijd. 

Er klonken sinterklaasliedjes uit luidsprekers en de kinderen waren mooi verkleed als sinterklaas, zwarte piet, of hadden hun mooiste kleren aangetrokken.
Om 13.30 uur klonken de instrumenten van Crescendo die aan kwamen lopen. Ze speelde mooie sinterklaas liedjes terwijl langzaam het terrein vol liep met mensen en kinderen.

DSC00099
Crescendo speelt sinterklaasliedjes.
Foto: Joke Rietveld

Sinterklaas kwijt

Na een tijdje wachten en zingen, werd burgemeester Cazemier welkom geheten door Karin Groenendijk, voorzitter van stichting KRAK. Ondertussen kwam er een bootje aan gevaren waar wat zwarte pieten in zaten. Zij vertelde dat ze Sinterklaas kwijt waren.
De pieten kwamen al vast aan wal en vertelde dat ze Sinterklaas ‘s morgens nog wel hadden gezien, maar niet wisten waar hij nu was. Terwijl de pieten vast wat lekkers uit gingen delen, verschenen er ineens in de bocht van de Lek de vlaggen van de boot van Sinterklaas. Gelukkig, Sinterklaas was weer terecht. Al snel kwam de boot helemaal in zicht en werden de kinderen steeds blijer en enthousiaster.

DSC00147
Foto: Joke Rietveld

Sinterklaas werd de kade op geholpen nadat de boot was aangemeerd.
Na een gesprekje met de burgemeester, ging de Sint met de hoofdpiet de kinderen langs om een hand te geven en op de foto te gaan. Daar nam Sinterklaas wel even de tijd voor. Sinterklaas is een echte kindervriend en vindt het dan ook leuk om de kinderen de tijd te geven. Ondertussen waren de pieten ook rond gaan lopen om lekkers uit te delen aan de kinderen. Er was zelfs een piet met glutenvrije pepernoten voor kinderen met een allergie voor gluten.

Oldtimer

Er Stond voor Sinterklaas dit jaar een mooie oldtimer klaar, een T-Ford, waarin hij samen met de burgemeester in de stoet mee reed die hen naar de sporthal de Walvis bracht. De Ford werd door veel mensen bewonderd.
Crescendo liep mee in de stoet en speelde onderweg weer Sinterklaas liedjes. De stoet werd ook vergezeld door politie voorop en de brandweer. achteraan.

DSC00238
De oldtimer , T-Ford, werd bewonderd door veel mensen.
Foto: Joke Rietveld

Aangekomen bij de sporthal, nam Sinterklaas afscheid van de burgemeester. Daarna ging hij snel naar binnen, om uit te rusten. Er zou nog een toneelstuk komen en in de avond was er ook nog een lampionnen optocht. Sinterklaas had zijn rust dus wel even nodig.
Terwijl een paar zwarte pieten mee marcheerde met Crescendo, bleven een paar andere pieten nog even napraten met de burgemeester.

 

Foto’s: Joke Rietveld © Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio