17.5 C
De Bilt

Inwoners Krimpenerwaard tevreden over eigen buurt

Inwoners waarderen het wonen in hun eigen buurt in de Krimpenerwaard met een 8 en ruim 90% is tevreden met hun leven.  Met name de dienstverlening en participatie van de gemeente kan nog wel een verbeterslag maken. Dat kwam uit de burgerpeiling die in maart dit jaar is gehouden.  Bijna 1000 inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hebben de burgerpeiling ingevuld. De uitkomsten uit de burgerpeiling worden gebruikt om de dienstverlening van de gemeente verder te verbeteren.

Wethouder Pascal van der Hek “We zijn blij dat veel inwoners van de gemeente Krimpenerwaard tevreden zijn over hun woon- en leefomgeving, maar we zijn net zo blij met de aanbevelingen die we hebben gekregen hoe wij ons kunnen verbeteren. Hier gaan we de komende periode met elkaar aan werken.”

Waardering over leven in Krimpenerwaard

Het gevoel van veiligheid in de gemeente Krimpenerwaard is groot. Inwoners voelen zich voor 91% veilig in hun buurt, waarmee we ruim boven landelijk gemiddeld scoren (87%). Het wonen in de Krimpenerwaard wordt door inwoners gewaardeerd met gemiddeld een 8,0. Bijna negen op de tien (87%) van de inwoners voelt zich thuis in de buurt. Veel inwoners geven aan dat zij wel eens de buren helpen (69%) en bijna de helft van onze inwoners (46%) doet wel eens aan vrijwilligerswerk. Twee derde van de inwoners (67%) sport eenmaal per week of vaker.

Aandachtspunten

De burgerpeiling levert ook aandachtspunten op. De waardering voor de eigen buurt is gedaald van een 6,6 naar een 6,4. De helft van de inwoners (52%) is tevreden over het onderhoud van perken, plantsoenen en parken in de buurt. Inwoners geven ons op het gebied van participatie – de waardering voor het betrekken van en het samenwerken met inwoners – een 5,8 (landelijk 6,1). Het cijfer voor de dienstverlening van onze gemeente is gedaald van een 6,5 naar een 6,3. Ook de waardering voor de mogelijkheid om digitaal zaken te doen met de gemeente is iets gedaald van een 6,9 naar een 6,7.

Burgerpeiling

Begin dit jaar hebben 4000 willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard per post een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de burgerpeiling. Ook kregen inwoners de mogelijkheid om de vragenlijst online in te vullen. Uiteindelijk hebben bijna 1000 inwoners de moeite genomen om hun mening te geven over hun woon- en leefomgeving, hun relatie met de gemeente, de gemeentelijke dienstverlening en welzijn en zorg. De uitkomsten uit de burgerpeiling worden gebruikt om de dienstverlening van de gemeente verder te verbeteren.

Kijk voor de hele uitslag van de burgerpeiling op: www.krimpenerwaard.nl/burgerpeiling   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio