11.6 C
De Bilt

Inzet speciale Cobra blusser bij brand houthandel in Ouderkerk aan den IJssel

Vanmorgen werd de brandweer, inclusief de speciale Cobra, rond 8.30 uur met spoed opgeroepen voor een melding industriebrand aan de IJsseldijk Noord. Bij het bedrijf Houthandel Heuvelman was brand ontstaan in een grote zaagmachine. De Bedrijfshulpverleners (BHV-ers) van Heuvelman waren al met blussen begonnen.

Inzet Cobra bij lastige machinebrand bij houthandel

In de machine bleken volgens Brandweer Hollands Midden nog meerdere brandhaarden actief. Hier kon de brandweer niet op de gebruikelijke manier bijkomen. Brandweercorps Ouderkerk beschikt over een voertuig met de zogenaamde Cobra, dat hierbij kon worden ingezet.

De Cobra kan door enorme hoge druk als een koud snij- en blussysteem in bijna alle materialen binnen enkele seconden een gaatje maken en zo op moeilijk bereikbare plaatsen blussen. Met succes kon de brandweer met deze speciale blustool bij de moeilijk bereikbare plekken komen. De brand was hierdoor snel meester.

Brandweer Gouderak heeft nog de afzuiging van de machine uitgebreid gecontroleerd, maar kon hierin geen brand aantreffen.

(Bron: Brandweer Hollands Midden)

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio