16.1 C
De Bilt

Japanse duizendknoop woekert in de gemeente Krimpenerwaard

De Japanse duizendknoop is een vervelende woekerplant. De wortels en stengels groeien horizontaal en diep in de grond. De plant zorgt voor grote schade aan natuur, wegen, dijken en gebouwen. Ziet u de Japanse duizendknoop in uw tuin of ergens in de gemeente Krimpenerwaard? Laat het weten.

Melding doen

Een melding kunt u online doorgeven(externe link). Kies bij de melding voor de hoofdcategorie ‘groen’ en de subcategorie ‘Japanse duizendknoop’. Voeg er ook een foto bij. Zo kan de gemeente beoordelen of het inderdaad om een Japanse duizendknoop gaat. Bij twijfel komen zij bij u langs.

Hoe ziet de Japanse duizendknoop eruit?

De Japanse woekerplant heeft lange wortels. In het voorjaar zijn de bladeren frisgroen en zijn de takken buigzaam. Oudere takken zijn stijf en hol, net als bamboe. De plant bloeit in augustus en september en krijgt dan crème-witte en soms wit-roze bloemen.

Japanse duizendknoop
Japanse duizendknoop – Foto: gemeente Krimpenerwaard

Wat doet de gemeente?

Als er bij het weghalen maar een klein stukje achterblijft, groeit de plant gewoon weer terug. De gemeente Krimpenerwaard bestrijdt de plant op eigen grond door te stomen met heet water. Op plaatsen waar veel kabels of leidingen liggen, kijken we naar een alternatief.

Wat kunt u zelf doen?

Door de plant elke twee weken te snoeien of te maaien, put u de plant uit. Zo voorkomt u dat de plant zich verder uitbreidt. Niets doen kan grote gevolgen hebben voor uw eigen tuin en die van uw buren.

Niet in de GFT-container!

Let op: Gooi snoeiafval van de woekerplant bij het restafval. Het gesnoeide afval van de Japanse woekerplant mag niet in de gft-container.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio