Jeugdorkest en Blaasorkest Crescendo ook weer samen.

Krimpen aan de Lek – Tijdens de coronamaatregelen mochten orkesten niet gezamenlijk repeteren. Ook het Jeugd- en opleidingsorkest (JOO) en het Symfonisch Blaasorkest (SBO), onderdeel van muziekvereniging Crescendo, moesten het lange tijd doen met online samen spelen. Waar zij filmpjes van op de Facebookpagina zette.

De drumfanfare kon al op 17 juni terecht om te repeteren in het gebouw Thialf, van de ijsclub. Op 29 juni mochten ook het JOO en het SBO (Blaasorkest) eindelijk weer samen spelen. Zij repeteren in de ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek.
De stoelen die gebruikt worden door de kerkgangers, staan al netjes coronaproef opgesteld. Om het makkelijk te maken kregen de leden een plek aangewezen, waar zij konden kiezen uit de stoeltjes die voorzien waren met een duimpje. Zo zaten zij precies op 1,5 meter afstand. Ook was het protocol, dat ze via de achter ingang binnen konden komen en via de voorkant er weer uit.

JOO

Het jeugd-en opleidingsorkest word geleid door Leonthine Stuurman-Verburgen. Er is nog plek in dit orkest.
De jeugdleden waren erg blij om elkaar zo weer te zien en fijn samen te mogen spelen. Het jeugdorkest bestaat uit jongere en oudere muzikanten, die nog niet zo lang met muziek bezig zijn. Maar ook mensen die al langer met muziek bezig zijn, zijn er welkom. Dirigent Leonthine komt uit Ammerstol en is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium.

JokeRietveld00003 - Regio Online
Foto © Joke Rietveld – Regio Online

SBO

Het Het Symfonisch Blaasorkest wordt geleid door Carlo Balemans. Het SBO heeft al heel wat concerten gegeven in Krimpen aan de Lek en hopen dat er snel weer opgetreden kan worden. Maar intussen zijn ook zij blij dat er weer gezamenlijk gerepeteerd mag worden. Er zijn 30 leden actief in het orkest.

JokeRietveld00011 - Regio Online
Foto © Joke Rietveld – Regio Online

Tijdens de repetitie van het Blaasorkest maakte de dirigenten gebruik van de preekstoel. Daar hangt een plastic gordijn voor, zodat de ‘uitspattingen’ van de dirigent de orkestleden niet kunnen bereiken.

JokeRietveld00010 - Regio Online
Dirigent Carlo Balemans achter een plastic gordijn. Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img