Jonge Krimpenaren aangehouden voor diefstal scooter door social media

Krimpen a/d IJssel – Op zaterdag 13 januari 2018, net na het middaguur werd er in Krimpen a/d IJssel bij ontmoetingscentrum De Tuyter door een twéétal personen een scooter weggenomen. De eigenaresse had haar scooter voor de deur geparkeerd, maar was vergeten de sleutel uit het contact te halen.

Diefstal

Zij was ten einde raad toen bleek dat de scooter was weggenomen. Het was ook haar enige middel om nog enigszins mobiel te kunnen zijn. De politie werd gebeld voor het doen van aangifte en uit een vorm van pure wanhoop werd door de aangeefster nog dezelfde middag een oproep geplaatst op social media.

Informatie door social media

Gisteravond rond 23:30 uur werden agenten gestuurd naar het huis van de aangeefster. Door de oproep op social media was namelijk diverse malen de naam van een 14- jarige Krimpenaar genoemd. Daarbij werd ook informatie gegeven over het feit dat de gestolen scooter snel zou worden overgespoten.

Onderzoek politie

De agenten stelden aan de hand van de verkregen informatie een onderzoek in. Dit leidde naar een woning in Krimpen. Ter plaatse werden de ouders geïnformeerd over de mogelijke betrokkenheid van hun 14- jarige zoon bij de diefstal. Door zowel de ouders als de agenten werd vervolgens alles in het werk gesteld om zijn verblijfplaats te achterhalen. In eerste aanleg deden de agenten dit niet alleen om hem aan te houden, maar juist ook om eventueel aan te tonen dat de scooter niet door hem was gestolen!

Aantreffen scooter

Het onderzoek naar de verblijfplaats van de minderjarige jongen leidde de agenten afgelopen nacht om 01:35 uur naar Ouderkerk a/d IJssel. In de tuin van een woning werd de gestolen scooter aangetroffen. Deze bleek amateuristisch te zijn overgespoten. De jongen werd samen met een tweetal andere vriendjes aangetroffen.

Bekennende verdachten

Doordat de gestolen scooter in de tuin stond werd de 14 jarige Krimpenaar door de agenten aangemerkt als verdachte. Hij bekende zelf de diefstal te hebben gepleegd met zijn leeftijdsgenoot. Deze bleek ook in de woning aanwezig te zijn. Ook hij bekende de diefstal.

Overleg officier van justitie

De OVJ gaf toestemming de beide minderjarige verdachten buiten heterdaad aan te houden. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Capelle waar zij in de ochtend zullen worden gehoord door de recherche. De scooter werd in beslag genomen. En de aangeefster, die sprong bij de mededeling dat wij haar scooter terug hadden gevonden een gat in de lucht!

Bron: Politie Rijnmond-Oost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img