Jongerenawards 2020 uitgereikt aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam

Lopik – Op dinsdag 16 februari 2021 reikte  burgemeester Laurens de Graaf Jongerenawards uit aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam, beiden woonachtig in Lopik-dorp. De Jongerenaward wordt normaalgesproken uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik. Omdat deze bijeenkomst vanwege de coronacrisis niet heeft plaatsgevonden, is gezocht naar een andere mogelijkheid om de Jongerenawards uit te reiken.

Enkele dagen na de uitreikingen is in een videocompilatie op de website en de social-mediakanalen van de gemeente Lopik te zien op welke wijze Jeroen en Jake zich vrijwillig hebben ingezet.

Jury

Een jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, raadslid Yvonne Slob, schooldirecteur Henry van Beusekom en jongerenwerker Christijan van Jorksveld, heeft de aanvragen beoordeeld. Daarbij is gelet op:

  • de bijzonderheid van de activiteit;
  • de uitstraling van de verdienste(n) voor de gemeente Lopik;
  • de voorbeeldfunctie voor anderen.

De jury heeft unaniem besloten de Jongerenaward 2020 toe te kennen aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam.

Jeroen Oudshoorn (24 jaar)

Al ongeveer vier jaar gaat Jeroen rond Sinterklaas als Zwarte piet het dorp in en naar Woonzorgcentrum De Schutse om pepernoten uit te delen.
Ook trekt hij al vier jaar verkleed als kerstman in zijn zelfgemaakte en verlichte arreslee door het dorp en langs De Schutse. In 2019 stond hij op de kerstmarkt op het Koning Willem-Alexanderplein. Dit alles doet Jeroen belangeloos. Hij maakt de mensen graag blij en tovert graag een glimlach op de gezichten. Volgens Jeroen een klein gebaar.  

Juryrapport Jongerenawards

Jeroen bedenkt zelf iets en gaat zelf op pad. Eigen initiatief is mooi. Het is bewonderingswaardig dat hij zich inzet om generaties te verbinden. Daarmee vervult hij een voorbeeldfunctie van hoe jeugd een brug kan slaan naar een andere generatie. Tijdens de donkere dagen van het jaar een lichtpuntje.

Jake van Dam

Jake neemt verschillende rollen voor zijn rekening binnen de Lopikse gemeenschap. Zo geeft hij leiding bij de jongensclub in Jaarsveld en bij Jalové (Jaarsveld/Lopik vereniging) en helpt hij ieder jaar bij de tentdagen, waar hij voor de kinderen een vertrouwd gezicht is waar hij de rol van ‘Bram’ vertolkt.

Door de combinatie van leiding bij Jalové en de jongensclub heeft Jake in de winterperiode (september tot april) iedere week een activiteit als vrijwilliger.

De jongensclub is iedere donderdagavond; Jalové is één keer per 2 à 3 weken op zaterdagavond. Jake heeft er bij de jongensclub inmiddels meer dan drie jaar trouwe dienst als leider opzitten en is daardoor nu ook tot voorzitter van de club benoemd.

Jake heeft een ongekend positief bereik onder de jeugd van Lopik. Dit komt niet alleen door zijn vrijwilligerswerk, maar ook door zijn vorige werk op basisschool De Regenboog. Het enthousiasme van Jake werkt aanstekelijk. Hij is positief en altijd bereid om mee te denken én mee te werken aan jeugdwerk. Het is zichtbaar dat hier zijn passie ligt. Niks is voor hem te gek en hij zit vol goede, creatieve ideeën waarmee hij de jeugd weet te boeien en vermaken.

Jongerenawards 2020 uitgereikt aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam
Foto Gemeente Lopik

Juryrapport

Jake is een hele positieve jongen die zich met hart en ziel voor het jongerenwerk inzet. Hij is erg actief en breed maatschappelijk betrokken.

Jongerenaward: Oorkonde en ‘Wall of fame’

De Jongerenaward kan worden uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen.

Bij de uitreiking hoort een blijvende herinnering. In de hal van het gemeentehuis is een ‘Wall of fame’ ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast wordt aan de jongeren een oorkonde uitgereikt.

Nieuws uit deze regio

Statement college Krimpen

Onderstaand het statement van het college van Krimpen. Vanwege enkele onduidelijkheden zullen wij vragen stellen aan het college en hier in een volgend artikel...

FNV: Estafettestakingen Metalektro ook in Krimpen

Krimpen aan den IJssel - Deze week zijn er estafettestakingen door medewerkers van Fokker, Damen en ThyssenKrupp, alsook die van Coatinc, IHC, Scheepswerf Kooiman...

IJsseldijk-Noord afgesloten door gesprongen waterleiding

Ouderkerk aan den IJssel - De brandweer van Ouderkerk aan den IJssel maakte bekend vanochtend te zijn opgeroepen voor aan de IJsseldijk-Noord voor een...

Reactie VVD Krimpen: ook landelijke aanpak misstanden nodig

VVD Krimpen aan den IJssel, Rijnmondse VVD fracties, besturen en Statenfractie VVD Zuid Holland staan pal achter Leon Houtzager. Leon, tot zijn verhuizing naar...

Succesvolle start brievenactie voor een inclusiever Krimpen

Rotterdam - De eerste 73 brieven zijn binnen met een oproep doen voor een inclusiever Krimpen aan den IJssel. In het zonnetje is COC...

Open brief van Lucas van Milligen aan ds. Kort

Onze redactie ontving volgende verzoek: "Hierbij stuur ik u de open brief die ik aan Ds. Kort van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan...

6 maart demonstratie COC bij Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Het COC laat weten aanstaande zaterdag 6 maart in Krimpen aan den IJssel een demonstratie te houden bij het...

In actie voor LHBTQI; Stop met wegkijken!

Rotterdam - COC Rotterdam organiseert een schrijfactie naar aanleiding van de aflevering #BOOS en de uitspraken van dominee Anthonie Kort om homo's te verbannen....