Jongerenawards 2020 uitgereikt aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam

Lopik – Op dinsdag 16 februari 2021 reikte  burgemeester Laurens de Graaf Jongerenawards uit aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam, beiden woonachtig in Lopik-dorp. De Jongerenaward wordt normaalgesproken uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik. Omdat deze bijeenkomst vanwege de coronacrisis niet heeft plaatsgevonden, is gezocht naar een andere mogelijkheid om de Jongerenawards uit te reiken.

Enkele dagen na de uitreikingen is in een videocompilatie op de website en de social-mediakanalen van de gemeente Lopik te zien op welke wijze Jeroen en Jake zich vrijwillig hebben ingezet.

Jury

Een jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, raadslid Yvonne Slob, schooldirecteur Henry van Beusekom en jongerenwerker Christijan van Jorksveld, heeft de aanvragen beoordeeld. Daarbij is gelet op:

  • de bijzonderheid van de activiteit;
  • de uitstraling van de verdienste(n) voor de gemeente Lopik;
  • de voorbeeldfunctie voor anderen.

De jury heeft unaniem besloten de Jongerenaward 2020 toe te kennen aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam.

Jeroen Oudshoorn (24 jaar)

Al ongeveer vier jaar gaat Jeroen rond Sinterklaas als Zwarte piet het dorp in en naar Woonzorgcentrum De Schutse om pepernoten uit te delen.
Ook trekt hij al vier jaar verkleed als kerstman in zijn zelfgemaakte en verlichte arreslee door het dorp en langs De Schutse. In 2019 stond hij op de kerstmarkt op het Koning Willem-Alexanderplein. Dit alles doet Jeroen belangeloos. Hij maakt de mensen graag blij en tovert graag een glimlach op de gezichten. Volgens Jeroen een klein gebaar.  

Juryrapport Jongerenawards

Jeroen bedenkt zelf iets en gaat zelf op pad. Eigen initiatief is mooi. Het is bewonderingswaardig dat hij zich inzet om generaties te verbinden. Daarmee vervult hij een voorbeeldfunctie van hoe jeugd een brug kan slaan naar een andere generatie. Tijdens de donkere dagen van het jaar een lichtpuntje.

Jake van Dam

Jake neemt verschillende rollen voor zijn rekening binnen de Lopikse gemeenschap. Zo geeft hij leiding bij de jongensclub in Jaarsveld en bij Jalové (Jaarsveld/Lopik vereniging) en helpt hij ieder jaar bij de tentdagen, waar hij voor de kinderen een vertrouwd gezicht is waar hij de rol van ‘Bram’ vertolkt.

Door de combinatie van leiding bij Jalové en de jongensclub heeft Jake in de winterperiode (september tot april) iedere week een activiteit als vrijwilliger.

De jongensclub is iedere donderdagavond; Jalové is één keer per 2 à 3 weken op zaterdagavond. Jake heeft er bij de jongensclub inmiddels meer dan drie jaar trouwe dienst als leider opzitten en is daardoor nu ook tot voorzitter van de club benoemd.

Jake heeft een ongekend positief bereik onder de jeugd van Lopik. Dit komt niet alleen door zijn vrijwilligerswerk, maar ook door zijn vorige werk op basisschool De Regenboog. Het enthousiasme van Jake werkt aanstekelijk. Hij is positief en altijd bereid om mee te denken én mee te werken aan jeugdwerk. Het is zichtbaar dat hier zijn passie ligt. Niks is voor hem te gek en hij zit vol goede, creatieve ideeën waarmee hij de jeugd weet te boeien en vermaken.

Foto Gemeente Lopik

Juryrapport

Jake is een hele positieve jongen die zich met hart en ziel voor het jongerenwerk inzet. Hij is erg actief en breed maatschappelijk betrokken.

Jongerenaward: Oorkonde en ‘Wall of fame’

De Jongerenaward kan worden uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen.

Bij de uitreiking hoort een blijvende herinnering. In de hal van het gemeentehuis is een ‘Wall of fame’ ingericht met de namen van de jongeren aan wie een award is uitgereikt. Daarnaast wordt aan de jongeren een oorkonde uitgereikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Breng woonerf weer terug in Krimpen voor verkeersveiligheid

Krimpen aan den IJssel - Leefbaar krimpen heeft een motie aangekondigd waarin wordt gevraagd het woonerf in Krimpen aan den IJssel weer in ere...

Ben jij de Stem van Krimpen?

Heb je ze al gezien? We posten regelmatig op onze socials, Facebook, Instagram en Twitter onderwerpen die leven in Krimpen. Bijvoorbeeld de nieuwe jonge...

Milieudienst DCMR: “Verdoezel geen feiten rondom sanering van EMK-gifterrein”

Krimpen aan den IJssel - Bij milieudienst DCMR zijn er achter de schermen kritische geluiden te horen over de aangepaste saneringsplannen voor het EMK-gifterrein....

Lichtkunstwerk Levenslicht krijgt blijvende plek op het Raadhuisplein

Krimpen aan den IJssel - Op 4 mei heeft burgemeester Martijn Vroom het lichtkunstwerk Levenslicht onthuld op het Raadhuisplein. Het kunstwerk krijgt hiermee een...

Overeenkomst Brandweerkazerne Stolwijk getekend

Krimpenerwaard - De overeenkomst voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Bovenkerkseweg in Stolwijk is op maandag 3 mei 2021 ondertekend door burgemeester...

Lionsclub geeft bloemrijke berm aan rotonde Krimpensebosweg

Krimpen aan den IJssel - Wethouder Coen Derickx onthulde vanmiddag het informatiepaneel over de bloemrijke berm bij de rotonde aan het einde van de...

Pilot ‘Praktisch naar werk’ helpt jongeren verder

Krimpenerwaard - Een gezamenlijke pilot ‘Praktisch naar werk - Simpel Switchen’ met gemeente Krimpenerwaard, Bureau Leerlingzaken Midden-Holland en onderneming Bij Aafke. Hierdoor kunnen jongeren...

Tractor met laadbak rolt op zijn kop bij IJsseldijk-Noord in Ouderkerk

Ouderkerk aan den IJssel - Om 11.30 uur vanmorgen werden hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval van een tractor met laadbak aan de IJsseldijk-Noord. Naar...