4.2 C
De Bilt

Jubilerend Treffers organiseert tophandbalwedstrijd in Krimpen

Op woensdag 10 april 2024 organiseert handbalvereniging De Treffers uit Krimpen aan den IJssel een tophandbalwedstrijd. Het nationale dameshandbalteam Oranje U20 speelt een oefenwedstrijd in het kader van het oefenprogramma ter voorbereiding op het EK dat in juni plaatsvindt in Macedonië.  De wedstrijd vindt plaats in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel en begint om 19.00 uur. De kaartverkoop is nu gestart. Entreeprijs bedraagt slechts € 5,00. Bestellen kan via de QR-code op de poster of via www.sportverenigingdetreffers.nl/55jaar.

Handbalvereniging De Treffers bestaat 55 jaar in april 2024. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de vereniging deze tophandbalwedstrijd. Voorzitter Kees van den Brink: “We willen deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben wij Oranje U20 uitgenodigd om met deze wedstrijd het handbal voor onze vereniging en in onze regio te promoten. In het kader van ons jubileum hebben we de toegangsprijs heel laag gehouden.” De tegenstander van Oranje voor dit oefenduel is eredivisionist Juro Unirek/VZV DS 1, op dit moment de nummer 3 op de ranglijst.

Alieke van Maurik met Treffers historie als boegbeeld op de poster

Alieke van Maurik is een van de speelsters van Oranje U20. Ze maakt als toptalent een bliksemcarrière door. Ze begon op 6-jarige leeftijd haar handballoopbaan bij De Treffers en speelde daar tot haar 12e. Toen verhuisde ze naar Quintus waar ze in 2020 haar eerste eredivisiewedstrijd speelde en in 2021 op 16-jarige leeftijd haar eerste Europacupwedstrijd.

Poster wedstrijd
Beeld De Treffers

In februari 2020 speelde ze haar eerste handbalinterland in Oranje U 16 en in april 2023 debuteerde ze als 17-jarige in Team NL. Op dit moment speelt ze in de eredivisie voor VOC, met ingang van het seizoen 2024 vertrekt ze met een 2-jarig contract naar Dortmund om voor BVB-Handball-Damen in de Bundesliga haar carrière voort te zetten.

Jubileumprogramma

Naast de topwedstrijd op 10 april organiseert de vereniging nog een aantal andere activiteiten voor leden, oud-leden, vrienden en bekenden. Deze activiteiten worden via de social media kanalen verder bekend gemaakt. “We hebben een moeilijke periode achter de rug” aldus voorzitter Van den Brink. “Maar we hebben flinke aanwas van nieuwe jeugdleden en de toekomst ziet er goed uit.

Mede door deze jubileumactiviteiten hoopt de vereniging extra belangstelling te krijgen en nog meer nieuwe leden te kunnen aantrekken. Met name jongens en meisjes in de leeftijd van 6/7/8 jaar en van 13 tot 15 jaar zijn zeer welkom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio