15.6 C
De Bilt

Junior Cyber Agents uit de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel gehuldigd

Donderdag 22 april was een bijzondere dag voor zes Junior Cyber Agents uit Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. De spelers Gamer_Kino, Gamer_Oerwoud en Agent Kreipos uit de Krimpenerwaard en SchilieBilly, Wolviusje123, GGIsOnFire uit Krimpen aan den IJssel zijn officieel gehuldigd als Cyber Agents van hun gemeente.

Burgemeester Vroom bezoekt Cyber Agents

In Krimpen aan den IJssel gingen Burgemeester Martijn Vroom en de wijkagenten langs bij de jonge Cyber Agents om hen in het zonnetje te zetten. De winnaars ontvingen een certificaat en een leuk prijzenpakketje. Ook in de Krimpenerwaard kregen de winnaars een prijzenpakketje en een certificaat van de wijkagent. Twee van de winnaars werden op school in Stolwijk gehuldigd. Later in de middag kwamen de drie kinderen met hun ouders naar het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Daar werd één van de Cyber Agents nog gehuldigd en mochten ze alle drie nog in de politieauto van de wijkagent zitten: super stoer!

HackShield: de game die kinderen alles leert over cyberveiligheid 

De afgelopen weken werden de kinderen via de game HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De politie en burgemeesters van beide gemeenten zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents.

‘Groeiend probleem’ zegt Vroom

Burgemeester Vroom (Krimpen a/d IJssel): “Cybercriminaliteit is een steeds groter probleem. Als portefeuillehouder Cybercriminaliteit binnen het Regionaal VeiligheidsOverleg eenheid Rotterdam ben ik blij dat jonge Krimpenaren zo enthousiast zijn. Daarom is het des te leuker dat ik de winnaars vandaag, samen met onze wijkagente, in het zonnetje heb kunnen zetten.”

Burgemeester Cazemier trots op Agents

Ook burgemeester Cazemier (Krimpenerwaard) is trots op de Cyber Agents: “Ook in de Krimpenerwaard liggen internetcriminelen op de loer. Door het enthousiasme waarmee de kinderen vertellen wat ze hebben geleerd van HackShield, maken zij ook de mensen om hen heen bewust van de gevaren van cybercriminaliteit. Zo werken we samen aan de veiligheid van alle inwoners!”

Zoektocht gaat door in de Krimpenerwaard

Ook na de huldiging blijven we in de Krimpenerwaard zoeken naar Cyber Agents. Enthousiaste kinderen van 8 – 12 jaar kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl/gemeente/krimpenerwaard. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, hoe veiliger de gemeente! Ook de huidige Agents kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe Quests en andere uitdagingen, dus er is nog genoeg te ontdekken en te leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio