8.8 C
De Bilt

Junior Cyber Agents gezocht in gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – Cybercriminaliteit is een groeiend probleem; ook in de gemeente Krimpenerwaard. Daarom zijn de burgemeester en de politie op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken door de game HackShield te spelen.

Wat is HackShield?

De game HackShield maakt van kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig kunnen maken. Om Agent te worden, beginnen de spelers met de Basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Tijdens en na de Basistraining kunnen de Agents aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee de Agents niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid.

Huldiging

De beste Cyber Agents uit de Krimpenerwaard worden op woensdag 14 april gehuldigd. Omdat de coronamaatregelen veranderlijk zijn, weet de gemeente nog niet hoe deze huldiging precies vorm zal krijgen. Maar, het zal hoe dan ook een gaaf (online) evenement worden waar de burgemeester en de politie bij aanwezig zullen zijn. 

Cyber Agents, kom in actie!

Ben jij tussen de en 8 en 12 jaar en wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kan de gemeente jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar kan herkennen en voorkomen. Als echte kenner kun jij straks ook jouw omgeving leren hoe zij online veilig kunnen blijven.

Help mee ons te beschermen

Help jij ons om de gemeente te beschermen? Speel nu mee en wordt Cyber Agent van de gemeente Krimpenerwaard! Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de app voor smartphone en tablet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio