12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Kentekenherkenning via flitspalen Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Al langere tijd wordt op snelwegen in Nederland gebruik gemaakt van camera’s op flitspalen, die zijn uitgerust met zogenaamde kentekenherkenning. Dit systeem zal nu ook op zeker 200 plekken langs provinciale wegen geplaatst gaan worden.

Kentekenherkenning via ANPR

In Krimpen aan den IJssel zal dat om de flitspalen rond het grote kruispunt gaan bij de Algerabrug. Hiermee wordt al het ingaande en uitgaande verkeer vanuit de Krimpenerwaard gecontroleerd. Het systeem, dat kortweg ANPR heet, kan zo voertuigen opsporen die op de één of andere manier een melding bij hun kenteken hebben staan.

Trajectcontroles

Het kan gaan om gestolen voertuigen of kentekenplaten, kentekens waar iets niet in orde is met de verzekering of belasting, maar ook voertuigen die mogelijk bij criminele activiteiten betrokken zijn. Op dit moment wordt het systeem vooral gebruikt voor trajectcontroles op de Nederlandse snelwegen. Dan helpt de kentekenherkenning om boetes direct naar de eigenaar van het voertuig te sturen.

Breder gebied voor opsporing

Op korte termijn zullen dus meer dan 200 van bovengenoemde systemen worden geïnstalleerd, zodat het controlegebied een stuk breder wordt en de kans op een succesvolle opsporing dus groter. Mensen die nu ontdekking willen voorkomen laten de snelwegen links liggen, maar met de provinciale wegen als dekkingsgebied erbij wordt dat heel lastig.

© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio