11.1 C
De Bilt

Kermis in Ouderkerk: maar 1 euro voor grote attracties

Ouderkerk aan den IJssel – Vanaf vandaag staat er een kermis in het plantsoen “De Maenstand” in Ouderkerk aan den IJssel. Iets wat voor dit dorp vrij bijzonder is. Maar wat het echt uniek maakt, is dat het hier om een 1 euro kermis gaat.

1 euro kermis met mooie attracties

De kermisorganisator Björn de Beer zegt: “Wij brengen met onze kermis toch grotere attracties zoals de botsauto’s en de Power Dance voor een hele lage ritprijs. Net zoals bij de draaimolen, betalen bezoekers hiervoor maar € 1,00. Daarmee zijn wij uniek in Nederland.”

Hengelen en schuiven voor prijzen

Naast de 1 euro attracties is er ook iets duurder vermaak, zoals het ‘Eendjes vangen’, “maar daar hoort dan bijna zeker een leuke prijs bij”, zo laat de jongedame van de attractie ons weten. Voor de oudere bezoekers zijn er de grijpmachines en muntenschuivers, die ook leuke prijzen op kunnen leveren.

© Regio online. Fotografen: Jeffrey Groen en Richard Luthart

Inwendige mens

Natuurlijk krijg je van al die spanning best trek en daarom kun je ook prima terecht voor een echte suikerspin. Ook staat er een heerlijke oliebollen- en gebakkraam met volop keuze, dus ook aan de inwendige mens is gedacht.

Het zit in de familie

Dat het kermisvak met de paplepel wordt ingegoten blijkt wel als De Beer laat weten inmiddels de vierde generatie van zijn vaders kant te zijn die leeft van de kermis. “Vroeger kwamen wij ook veel in het buitenland, maar nu richtten wij ons op de dorpen in Nederland.”

Open tot en met zaterdagavond

De kermis draait donderdag van 15.00 uur tot 22.00 uur, op vrijdag van 15.00 uur tot 23.00 uur en zaterdag van 13.00 uur tot 23.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

© Regio Online

 

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio