6.9 C
De Bilt
donderdag, 29 september 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Inleveren van Kerstbomen: Krimpens Belang ziet aantal verbeterpunten

De kerstbomenverbranding is een Krimpense jaarlijkse traditie. Dit jaar besloot het college dat vanwege de Coronamaatregelen de kerstboomverbranding niet door kon gaan. De kerstbomen konden ingeleverd worden bij het grondstoffencentrum. Dit besluit was voor Krimpens Belang samen met inwoners aanleiding voor schriftelijke vragen aan het college.

Duidelijk dat college andere keuzes maakt

Met de antwoorden heeft de fractie van Krimpens Belang meer duidelijkheid gekregen over de gemaakte keuzes van het college. “Wij hadden graag gezien dat het college andere keuzes gemaakt had op het gebied van communicatie richting de inwoners, behoud van de controle en overzicht en het vinden van alternatieve oplossingen”, aldus Saskia Bijl van Krimpens Belang.

Kerstbomenverbranding jaarlijkse traditie

Jaarlijks worden veel van de Krimpense kersbomen verbrand op het Zwaneneiland. Voor het inleveren van de kerstboom werd een vergoeding van € 0,50 per kerstboom gegeven. Veel van de inwoners legden hun kerstboom in het gras neer, waarna  de Krimpense jeugd de kerstbomen ophaalde en inleverde. Dit leverde een leuk zakcentje voor de Krimpense jeugd op.

Kerstboom inleveren bij grondstoffencentrum

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen heeft het college dit jaar besloten om de kerstboomverbranding niet door te laten gaan. De kerstbomen konden dit jaar ingeleverd worden bij het grondstoffencentrum. Dit besluit was voor de fractie van Krimpens Belang aanleiding om hierover samen met inwoners schriftelijke vragen te stellen.

Schriftelijke vragen Krimpens Belang

“Met deze schriftelijke vragen hoopten wij meer duidelijkheid te krijgen in de afwegingen die het college gemaakt heeft bij deze keuzes”, aldus Saskia Bijl. “Wij hadden onze twijfels of mensen hun kerstboom wel naar het grondstoffencentrum zouden brengen. Echter, we vonden het belangrijk om eerst meer duidelijkheid te krijgen over de gemaakte keuzes voordat we een mening hierover zouden vormen.”

Krimpens Belang ziet diverse verbeterpunten

“Inmiddels hebben we antwoord en meer duidelijkheid gekregen over de gemaakte keuzes. Ondanks dat we blij verrast zijn met de snelheid van de beantwoording, hadden wij liever gezien dat er andere keuzes zouden zijn gemaakt. Zo zien wij verbeterpunten in de aanpak van de communicatie richting de inwoners, in het behoud van de controle en het overzicht over het inleveren van de kerstbomen maar hadden we ook graag gezien dat  creatievere oplossingen gevonden waren”, aldus Saskia Bijl van Krimpens Belang.

Betere communicatie

“Veel inwoners waren niet op de hoogte van deze gewijzigde aanpak. Op 2 januari lagen dan ook veel kerstbomen (als vanouds) op het gras in Krimpen. We hebben begrepen dat er wel gecommuniceerd is, echter dit bericht heeft veel inwoners niet bereikt. We hopen dan ook dat het college extra aandacht en inzet gaat plegen op de communicatie met inwoners. Voor de gewijzigde aanpak voor het inleveren van kerstbomen is het te laat, echter voor het gewijzigde beleid van de afvalkalender niet. We hopen dat het college deze kans oppakt om de communicatie richting de inwoners te verbeteren”, aldus Saskia Bijl van Krimpens Belang.

Onvoldoende controle

Door de gemaakt keuzes is het college volgens Krimpens Belang de controle en het overzicht over het inleveren van de kerstbomen (deels) kwijtgeraakt. “De kerstbomen lagen verspreid door heel Krimpen en niet op een aantal locaties. Op enkele plaatsen zijn zelfs kerstbomen in brand gezet. Dat de kerstbomen alleen (met een pasje) ingeleverd konden worden bij het grondstoffencentrum, maakte het inleveren nog lastiger”, aldus Saskia Bijl.

Leuke activiteit voor jeugd tijdens lockdown

“De beloning was vanwege de huidige lockdown niet goed te organiseren”, aldus het college. “Dit vanwege het geven van contant geld, het onderling afstand houden, groepsgrootte en beeldvorming.” Krimpens Belang heeft begrip voor de complexiteit van dit probleem, echter ziet tegelijkertijd dat in andere gemeenten het inleveren van kerstbomen met beloning (in de vorm van een lootje en met Coronaproof maatregelen) wel door kon gaan.  “Juist tijdens deze lockdown waarbij veel kinderen hele dagen thuis zitten was het inleveren van kerstbomen een leuke activiteit geweest voor de Krimpense jeugd”.

Gemiste kans voor Krimpense ondernemers

De fractie van Krimpens Belang stelde ook de vraag of nagedacht was over de mogelijkheden voor mensen die slecht er been zijn, geen vervoer hebben of om een andere reden niet naar het grondstoffencentrum kunnen komen. Het college deed hierbij de suggestie dat deze inwoners dezelfde hulp te gaan gebruiken als de hulp die gebruikt is bij aankoop, vervoer en plaatsing van de kerstboom. “Voor een deel van deze inwoners zou dit een oplossing kunnen zijn”, aldus Saskia Bijl. “Echter, voor een deel van deze inwoners ook niet. Wellicht had het ophalen van de kerstbomen door lokale ondernemers een kans voor onze ondernemers geboden”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio