15.9 C
De Bilt

Kerstbomenverbranding Krimpen goed bezocht

Krimpen aan den IJssel- Woensdag 9 Januari kon er in Krimpen aan den IJssel de hele dag kerstbomen worden ingeleverd. Deze werden gebruikt voor de jaarlijkse kerstbomenverbranding. De kerstbomen konden op twee plekken worden ingeleverd. Op het Zwaneneiland en op het plein bij de Tuyter. Alle kerstbomen die werden ingeleverd werden op een stapel gelegd die rond half 8 ontstoken werd door de Wethouder.

Drukte op zwanenkade

Om zeven uur begonnen het al aardig druk te worden aan de Zwanenkade. Om kwart over 7 stonden er al rond de 100 mensen aan de zwanenkade. Net voordat de kerstbomen werden aangestoken was de zwanenkade goed gevuld en stonden veel kinderen vooraan om te zien hoe de kerstbomen werden aangestoken

Kerstbomen aangestoken door Wethouder

Nadat de Brandweer alles had gecontroleerd werden precies om half 8 de eerste kerstbomen aangestoken door de wethouder. De kerstbomenverbranding gebeurd al een aantal jaar en ieder jaar word het goed bezocht “aldus de wethouder”. Het ontbranden van de kerstbomen werd hard toe gejuich door de kinderen in het publiek.

Brand blust laatste restjes Kerstbomen

Na een klein half uurtje waren alle kerstbomen verbrand. De Brandweer heeft de laatste restjes met een lage druk afgeblust. de brandweer was snel klaar met het afblussen van de kerstbomen. Zo konden deze ook snel weer terug naar de Kazerne.

9
foto Mike Spinhoven @regioonline

Geslaagde kerstbomenverbranding

De kerstbomenverbranding van 2019 is een van de best bezochte kersbomenverbranding. Iedereen was heel enthousiast en iedereen hopen dat het volgend jaar ook weer zo succes word.

Tijdens de kerstbomenverbranding is er een melding gemaakt bij de brandweer dat er een brand zou zijn bij het zwanenmeer. Dit was natuurlijk de kerstbomenverbranding. Het vuur was in de omgeving ook goed te zien.

Video: Mike Spinhoven Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio