27.9 C
De Bilt

Kersttafel in het Koetshuis van Bisdom van Vliet in Haastrecht

De traditionele kersttafel van Museum Paulina Bisdom van Vliet is dit jaar te bekijken in het naastgelegen Koetshuis. Tijdens de laatste drie weken vóór kerstmis staat de antieke, bijna vijf meter lange eettafel met bijbehorende stoelen – volledig gedekt in kerstsfeer – in het voormalige Koetshuis van Paulina Maria le Fèvre de Montigny-Bisdom van Vliet.

Museum Paulina Bisdom van Vliet

Tot het voorjaar van 2022 is Museum Paulina Bisdom van Vliet, met zijn unieke, vrijwel geheel oorspronkelijke interieur, nog gesloten voor onderhouds- en restauratiewerkzaamheden. Daarom kan de kersttafel niet, zoals voorheen, opgesteld worden in de Eetkamer van de in 1923 overleden rijke weduwe die haar huis als museum naliet.

Alternatief karakter met kersttafel

Voor de gelegenheid heeft de kersttafel eenmalig een alternatief karakter. De tafel is maar voor één persoon gedekt met Paulina’s eigen kostbare servies, zilver, en glaswerk. Voor de elf andere mogelijke tafelgenoten hebben de vrijwilligers hun eigen dierbare borden, glazen, en bestek ingebracht – allemaal met een eigen verhaal achter de thematisch gemaakte keuzes.

Ludiek

Soms is de invulling zelfs ludiek. Zo is een bonte, maar zeer sfeervolle kersttafel ontstaan. Bij de tafel hoort u de verhalen van de vrijwilligers die aan dit project deelnamen en misschien herkent u wel spullen die u zelf of iemand uit uw familie eens thuis had.

Sfeer proeven

Wie in de donkere dagen voor kerst een warme kerstsfeer wil voelen, is van harte welkom in het Koetshuis van Museum Paulina Bisdom van Vliet: ‘Kerst in het Koetshuis’, van 7 t/m 24 december, op dinsdag t/m zondag (op maandag gesloten), steeds van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het adres van het Koetshuis is Hoogstraat 164 in Haastrecht. Op de zaterdagen 11 en 18 december wordt bij de tafel live kerstmuziek ten gehore gebracht, van 14.00 tot 17.00 uur.

De coronamaatregelen voor musea zijn van toepassing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio