11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Achtergelaten kinderfiets leidt tot melding persoon te water Krimpen

Krimpen aan den IJssel- Zaterdagochtend werden de hulpdiensten om 11:27 gealarmeerd voor een persoon te water aan de Belcantodreef in Krimpen. Er zou een loopfietsje van een kindje langs de waterkant liggen. Hierop heeft de meldkamer het duikteam van Capelle, de brandweer van Krimpen aan den IJssel en de brandweer van Krimpen aan de Lek geallermeerd. Deze waren snel ter plaatse en hebben het eerste onderzoek ingesteld.

Duikers maken zoekslagen in sloot

Nadat de duikers van Capelle ter plaatse kwamen. Zijn deze direct begonnen met het maken van zoekslagen in de sloot. Nadat twee duikers een grote zoekslag hadden gemaakt, konden zij geen persoon in het water aantreffen. Nadat dit duidelijk werd is de gealarmeerde ambulance afgemeld en konden de eerste hulpdiensten zoals de ladderwagen van de brandweer en de Officier van Dienst terug richting hun kazerne. De brandweer heeft het incident overgedragen aan de politie.

Brandweer neemt geen risico bij kinderfietsen lang het water

Het komt vaker voor dat de brandweer moet uitrukken naar achtergelaten kinderfietsen langs het water. De meldkamer neemt elke melding die hiervan binnenkomt uiterst serieus en laat ook steeds hulpdiensten ter plaatste gaan. Dit omdat ze willen uitsluiten dat er geen persoon in of rond het water ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio