23.8 C
De Bilt

Kindergemeenteraad Krimpen komt met mooie ideeën

Krimpen aan den IJssel – De leden van de Kindergemeenteraad spraken donderdagmiddag voor het eerst weer, op 1,5 meter, met burgemeester Martijn Vroom in de raadzaal. Dit was een mooi moment om met elkaar te bespreken hoe zij de coronatijd hebben ervaren.

Kindergemeenteraad blij met school

Zo gaven de leden aan dat het fijn is om nu weer naar school te gaan, dat geeft rust en regelmaat en het is leuk en belangrijk om klasgenoten en vrienden weer te zien. Ook werd gezegd dat het thuisonderwijs wel fijn was, omdat je het schoolwerk beter kunt plannen zoals je het zelf fijn vindt. Sommigen zouden daarom best 1 dag in de week thuisonderwijs willen hebben.

Maatregelen naleven

Verder vindt de Kindergemeenteraad maatregelen op drukke plekken, bijvoorbeeld de Surfplas, belangrijk voor het beperken van overlast en het naleven van de coronaregels. Burgemeester Vroom gaf aan dat hij alle opmerkingen meeneemt en bespreekt met diegenen die hier over gaan.

Certificaat als herinnering

Aan het eind van de vergadering werd terug gekeken op alle activiteiten van de Kindergemeenteraad van dit schooljaar. De leden kregen een certificaat uitgereikt als herinnering aan deze leuke tijd. De burgemeester bedankte de leden van de Kindergemeenteraad voor hun deelname en wenste hen veel plezier op de middelbare school toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio