15 C
De Bilt

Mooiste kindervlag Krimpenerwaard binnenkort ook gehesen

Een deskundige jury heeft de mooiste kindervlag van de Krimpenerwaard gekozen. De gemeenteraad vindt het belangrijk om ook kinderen te betrekken bij wat er allemaal in de gemeente gebeurt en hoe besluitvorming plaatsvindt. Net als voorgaande jaren hebben leerlingen uit groep 7 en 8 de afgelopen weken het spel Democracity gespeeld in de raadzaal.

Kindervlag op 9 oktober gehesen

Het doel van dat spel is om samen een stad te bouwen. Door politieke partijen op te richten en vervolgens keuzes te maken over de inrichting van de stad, ervaren leerlingen hoe een gemeenteraad werkt. Op 8 oktober vindt de laatste Democracity plaats en als afsluiting hiervan hijsen we op vrijdag 9 oktober de kindervlag.

Ook officiële vlag gemeente als wedstrijd

Veel gemeenten hebben al een officiële vlag, maar onze gemeente nog niet. Er is daarom een ontwerpwedstrijd voor alle inwoners uitgeschreven. Maar kinderen hebben hierin ook een stem, daarom heeft de gemeenteraad alle Krimpenerwaardse jongens en meisjes uit groep 5 t/m 8 opgeroepen om een eigen kindervlag te ontwerpen.

Wel 131 ontwerpen van kinderen

Dat was een groot succes, want 131 ontwerpen kwamen per post en via de mail binnen. Vaak voorzien van een uitleg over het kleurgebruik, blauw en groen waren favoriet. Ook werden de symbolen die onze gemeente vertegenwoordigen, zoals molens, kaas, koeien, vaak toegepast. Waarbij het gemeentewapen met sterretjes en kroontjes niet vergeten werd.

Jury

De juryleden, bestaande uit de Goudse kinderburgemeester Ruben Mourik, kunstschilder Corry Kooy en commissielid Erik van der Does de Bye hadden de taak om uit de vele inzendingen het mooiste ontwerp te kiezen. Zij waren unaniem, dat Hannah van Vianen (10 jaar) uit groep 7 van de Koningin Wilhelminaschool in Ouderkerk aan den IJssel de mooiste vlag had gemaakt.

Weilanden en blauwe sloten

Wanneer ze aan de Krimpenerwaard denkt, moet ze denken aan “de weilanden met de mooie blauwe sloten ertussen. Het geel in de vlag kun je zien als een kaas, die door de vele boeren in de Krimpenerwaard wordt gemaakt of als de opgaande zon in de mooie polder”. De juryleden vonden dat mooi verwoord en de tekening maakt dat ook duidelijk.

Op vrijdagochtend 9 oktober zal Hannah de winnende vlag samen met haar klasgenootjes en locoburgemeester Lavinja Sleeuwenhoek en in het echt gaan hijsen, zodat iedereen de kindervlag kan zien wapperen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio