King of the Concert, koning der orkesten.

Krimpen a/d Lek – Zaterdagavond was het concert van het symfonisch blaasorkest Crescendo.
Het thema was dit keer King of the Concert en er is lang en hard op geoefend door de leden van het orkest. Voor deze gelegenheid was de sporthal de Walvis omgebouwd tot concertzaal.

Toen de zaal open ging om 19.30u stroomde de mensen binnen.  Om het podium stonden vele stoelen en tribunes die snel gevuld werden. Jong en oud vonden een plekje en zo kwam de hele sportzaal vol met toeschouwers.
Om 20.00u kwam het orkest onder groot applaus op. Er werd gestart met de prachtige Arnhem Mach van Albert E. kelly. De akoestiek van de sporthal is verbazend goed. En goede akoestiek heeft mooie muziek nodig. En mooie muziek kun je wel overlaten aan dit symfonische blaasorkest.
Het was goed te horen dat er zo veel geoefend is. De klanken klonken zo zuiver, dat men er stil van werd. Ook ‘Spartacus’ werd prachtig uitgevoerd. Dit werd zo mooi en gevoelig weergegeven, dat je bijna zou vergeten dat je in een sportzaal zat. De toehoorders zaten dan ook ademloos te luisteren.
Daarna volgde nog Het Konzertstuck nr. 2, voor twee klarinetten en symfonische Band, De solisten Iris Rieff en Jolanda Padmos die de partijen op hun klarinet speelden, deden dit met veel gevoel.
Iris startte al op 10 jarige leeftijd met klarinet bij de muziekvereniging Crescendo. Ze heeft van deze hobby haar beroep gemaakt en studeerde van 1994 tot 2000 aan het conservatorium in Rotterdam.
Na haar afstuderen volgde zij nog een studie muziektherapie en docent muziek. Ze werkt nu als projectleider muziek bij de SKVR en speelt ze weer klarinet voor de hobby.
Jolanda is met 7 jaar begonnen om klarinet te spelen bij de plaatselijke muziekvereniging in oostvoorne, daar heeft zij 12 jaar gespeelt. Inmiddels speelt zij al weer 25 jaar klarinet bij SBO Crescendo.

Iris Rieff en Jolanda Padmos op Klarinet.
(Foto: J. Rietveld)

Ook de Hymn tot he fallen – van ‘Saving Private Ryan’ werd zeer meeslepend ten gehore gebracht.

Na het prachtige Pilatus: Mountain of Dragons was het pauze. In de pauze kon met loodjes kopen en dat werd dan ook volop gedaan.
Na de pauze was het dan de beurt aan de Lion King Suite. Daar hadden vooral de jonge kinderen op gewacht. Er werd prachtig gezongen door Jeroen Thoms en Marjolein de Adel. Hun stemmen galmde door de sporthal en werd men diep geraakt door de gevoelige noten. Marjolein is sing en song writer en begon haar cariere op de bhüne in de grote zaal van het Chassé theater in Breda. Marjolein zingt regelmatig bij orkesten en combo’s, maar sinds enkele jaren schrijft zij ook haar eigen liedjes.
De Lion King heeft een speciaal plekje in haar hart, als kind was zij veel in Afrika bij haar opa.
Jeroen volgde vanaf zijn twaalfde toneellessen en is op zijn vijftiende overgestapt op musical. Daarin is hij nog steeds actief.Hij studeerde in 2007 af aan de MisicAllFactory in Tilburg. Jeroen was ook te zien in producties zoals Grease, oliver en Aida.

Jeroen Thoms en Marjolein de Adel
(Foto: J. Rietveld)

Een groot orkest is niets zonder een geweldige dirigent. Een dirigent die met liefde en al zijn gevoel het orkest leid naar ongekende zuiverheid van klanken en elk instrument op zich tot zijn recht kan laten komen binnen de samenwerking van het orkest.

Carlo Balemans is die dirigent.  Carlo werkte o.a. samen met het Bankok Symphony orchestra, Carroll College Wind Ensemble (USA), NTR, Marinierskapel der koninklijke Marine, Ensembles Codarts Rotterdam en diverse amateurgezelschappen. Carlo heeft prijzen gewonnen tijdens een dirigentenconcours (Rotterdam) en een compositiewedstrijd in Corciano (Italië).

Carlo Balemans dirigent
(Foto: J.Rietveld)

Na afloop van het concert klonk een daverend applaus en kregen de concertleden een staande ovatie, en werden er nog bloemen uitgereikt. De mensen die loodjes hadden gewonnen, konden deze na afloop inwisselen voor mooie prijzen die uitgestald waren op een tafel.
Jong en oud heeft genoten en een geweldige avond gehad en men kijkt al uit naar volgend jaar. Het symfonisch blaasorkest Crescendo heeft vele fans die uitkijken naar de concerten die steeds weer als fantastisch ervaren worden, aldus een concertganger.
Geschat wordt dat er zaterdagavond zo’n 380 toeschouwers aanwezig waren.

Foto’s: J.Rietveld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Fors minder bussen Capelsebrug en dubbele reistijd onbespreekbaar voor Leefbaar

Krimpen aan den IJssel - Vanaf 17 april gaat het openbaar vervoer tussen Krimpen aan den IJssel en metrostation Capelsebrug sterk verminderd worden, een...

Wandeltocht Als van Ouds in Capelle

Capelle aan den IJssel - Vragen beantwoorden tijdens een wandeltocht. Bijvoorbeeld: "Wie vierde haar verjaardag op 30 april?" Deze en andere leuke vragen over...

Omwonenden EMK-terrein Krimpen zijn giftig en pikken het gesol niet meer

Krimpen aan den IJssel - Omwonenden van het beruchte en meest giftige terrein van Nederland zijn inmiddels het gesol door politiek en alle andere...

Coolsingel heeft minder hinder van hoosbuien

Rotterdam - Regenwater dat op de Coolsingel valt, wordt voortaan goed benut. Op advies van het waterschap zijn onder de bestrating namelijk buizen met...

Hogeschool Rotterdam: voortgezet en hoger onderwijs onder één dak op Zuid

Rotterdam - Gemeente, stichting BOOR en Hogeschool Rotterdam slaan de handen ineen voor een nieuw schoolcomplex tussen de Posthumalaan en de Laan op Zuid,...

75 jaar Vrijheid wordt 77 jaar in gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard - De gemeente Krimpenerwaard vraagt alle organisatoren om hun evenementen en activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid te verplaatsen naar volgend...

Abonnementen zwembad ’t Wilgerak bestellen via website

Krimpenerwaard - Ging de aanschaf van zwembadabonnementen tot nu toe via een in te vullen folder, dit jaar kan dat helemaal online. De voorverkoop...

Grand Départ-bid wordt samenwerking tussen Den Haag en Rotterdam

Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam...