20 C
De Bilt

Kleedjesmarkt en Tuintjesmarkt in Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De Kleedjesmarkt in Bloemrijk en Tuintjesmarkt in en om de Tuinstraat in Krimpen konden vandaag, op de dag dat de anderhalve meter maatregel is vervallen, als vanouds bezoekers ontvangen. Nou ja, bijna als vanouds, want sommige aanpassingen konden niet op tijd ongedaan worden gemaakt.

Tuintjesmarkt

Zo is de Tuintjesmarkt eigenlijk het alternatief voor de jaarlijkse rommelmarkt. Nu moesten bewoners echter vanuit hun eigen tuin hun waar aanbieden en kon verkeer gewoon door de straten blijven rijden. De belangstelling in Oud-Krimpen was redelijk goed, maar niet in verhouding tot voorgaande rommelmarkt edities.

Tuintjesmarkt Oud-Krimpen
Tuintjesmarkt Oud-Krimpen – Foto: © Egbert van den Bosch – Regio Online

Hapje of drankje niet mogelijk – veel kleding in de aanbieding

Ook eet- en dranktentjes leken niet mogelijk, op een enkel koffiestandje bij de oude muziekschool na van de Stichting Activiteiten Oud Krimpen zelf. Opbrengst gaat naar de Stichting, zo liet organisator Cora van der Sluijs weten. Niet alle bewoners leken het met deze opzet eens.

Overigens bleek vooral kleding een populair artikel om te verkopen. Of dit met de veelgenoemde “coronakilo’s” te maken had, wilde men liever niet uit de doeken doen.

Kleedjesmarkt

De Kleedjesmarkt georganiseerd door Bloemrijk aan de Vijverlaan was bescheiden van opzet met 11 kleedjes. Toch was de spirit goed en de mensen hadden het naar hun zin. Er was een zelfgemaakt bord aan de weg gezet om voorbijgangers op de Kleedjesmarkt te attenderen.

Muziek

Vanavond wordt er in Bloemrijk echter wel meer drukte verwacht als er livemuziek van de groepen McWerf en Ritch and Ritchie te beluisteren vallen en gezelligheid de boventoon zal voeren. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd even langs te komen achter op de parkeerplaats bij Vijverlaan 566 van wijkcentrum Bloemrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio