10.8 C
De Bilt

Kleurrijk oud en nieuw Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Het oud en nieuw is in Krimpen aan de Lek gevierd met vooral veel kleurrijk siervuurwerk. Er werd al dagen voor de officiële verkoop heel wat vuurwerk afgestoken in het dorp.

Terwijl enkele pleitten voor het tolereren, klaagde anderen over het te vroeg afschieten van vuurwerk en de ellende die dat geeft voor huisdieren. Dat blijkt uit reacties onder de berichten van de politie, waarbij zij oproepen om te vroeg afgestoken vuurwerk te melden.

De laatste dag van het jaar begon met Carbid schieten bij de Tuinfluiter. De knallen waren in de verre omtrek te horen. Er is hierdoor ook schade ontstaan aan de dakpannen van de Tuinfluiter, het gebouw van de vogelvereniging.
Al de hele dag werd er veel vuurwerk afgestoken.
Rond 23.00 uur werd het even rustig, om na 00.00 uur weer in alle hevigheid los te barsten. Mensen gingen naar buiten en wenste elkaar het allerbeste voor het nieuwe jaar.
In het hele dorp werd de lucht nog tot in de vroege uurtjes verlicht door kleurrijk siervuurwerk. En klonken er hevige knallen.

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag werd duidelijk wat er in de nacht gebeurd was. Hoewel veel mensen hun rommel van het vuurwerk netjes hadden opgeruimt, waren er door het hele dorp nog sporen van rommel en vernieling te zien. In de verte was het gerommel te horen van het overgebleven vuurwerk dat nog afgestoken werd.
De achter gebleven resten van het vuurwerk zullen waarschijnlijk nog lang in het milieu ronddwalen.
De gemeente Krimpenerwaard riep vrijdag nog op om het oud en nieuwsfeest gezellig en veilig te houden en vooral geen gemeente eigendommen te vernielen.

Foto’s Joke Rietveld © Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio