15.5 C
De Bilt

CKV KOAG verliest en heeft kampioenschap nu in eigen hand

Verslag door Patrick Muurling: Afgelopen zaterdag stond er een beladen duel op het programma, CKV KOAG tegen Swift. Vooraf waren de belangen en uitgangspunten voor beide ploegen duidelijk. Bij winst van CKV KOAG, of een gelijkspel, zou de thuisploeg het kampioenschap en daarmee promotie naar het hoogste niveau vieren.

Meer scenario’s voor kampioenschap

Tegelijkertijd zou er ook nog een escape route zijn door met 2 doelpunten of minder verschil te verliezen, door de eerdere uit overwinning van CKV KOAG met 11-14, wat zou zorgen voor een beter onderling resultaat. Dit zou dan niet meteen het kampioenschap opleveren maar er wel voor zorgen dat bij winst op ONDO (M) volgende week alsnog het kampioenschap kan worden gevierd. Al met al voldoende scenario’s voor een interessante wedstrijd.

Publiek krijgt geen mooie wedstrijd; wind is spelbreker

Het publiek, dat in grote getalen was toegestroomd voor deze wedstrijd, kreeg helaas geen mooie wedstrijd voorgeschoteld. De wind (CKV KOAG maakte 10 goals uit 105 pogingen en Swift maakte 12 goals uit 100 pogingen) had een grote invloed op de wedstrijd en zorgde ervoor dat beide ploegen moeite hadden om tot de juiste kansen te komen.

Felle strijd om de bal
Felle strijd om de bal – Foto: Bo Jansen

De thuisploeg kwam via Vera Schagen met 1-0 voor waarna Swift pas 9 minuten later de 1-1 op het scorebord zette. Dit was tekenend voor de eerste helft, uiteindelijk zochten de ploegen met een 3-3 ruststand de kleedkamer op.

Swift pakt initiatief na rust

Na rust wist Swift het initiatief te pakken. De ploeg kwam beter de kleedkamer uit en kwam met gecontroleerd spel via 4-6 op een 5-9 voorsprong. In deze fase ontstond er de nodige consternatie aan de kant van Swift met betrekking tot de hoeveelheid wissels van CKV KOAG. Het waren tegelijkertijd diezelfde wissels, de beelden bevestigde later dat er niks onreglementairs heeft plaatsgevonden, die er voor zorgde dat de thuisploeg terug in de wedstrijd kwam.

Via 7-9 en 9-10 stond er 1 minuut voor tijd door een goal van Vincent Kraaijeveld een 10-11 tussenstand op het bord. In de aanval daarna scoorde Swift direct de 10-12, hierdoor was er geen uitzicht meer op winst of een gelijkspel en moest CKV KOAG spelen voor het scenario ‘onderling beter’. Dit lukt, de laatste aanval werd vakkundig uitgespeeld waardoor CKV KOAG evenveel wedstrijdpunten heeft als Swift maar onderling beter is dan Swift.

Terecht winst voor Swift

Al met al een moeizame wedstrijd waarbij Swift terecht wint. Tegelijkertijd heeft het vlaggenschip nog alles in eigen hand, winst volgende week tegen ONDO(M) betekent alsnog het kampioenschap en de felbegeerde promotie naar het hoogste niveau.