14.6 C
De Bilt

KOAG pakt moeizame punten in Tilburg en blijft ongeslagen

Verslag door Patrick Muurling: In speelronde 4 was het tijd voor de eerste returnwedstrijden. De KOAG-selectie ging op bezoek bij KV Tilburg. In de eerste speelronde wist een sterk reboundende KOAG met 20-17 te winnen. Toen in slopende omstandigheden, namelijk een temperatuur van 30 graden. In Tilburg was het deze zaterdag zo’n 20 graden en vrijwel windstil, oftewel de perfecte korfbalomstandigheden. Zouden de warme temperaturen een rol hebben gespeeld in de overwinning thuis?

Tilburg wilde revanche

Tilburg was gebrand om revanche te pakken en begon vol overtuiging de wedstrijd. In de eerste aanval wisten ze door middel van een vrije bal meteen de 1-0 binnen te schieten. Na de 5-4 van aanvoerder Ruben Vermeer brak er een moeizame periode aan in scorend opzicht. Deze periode werd uiteindelijk door dezelfde Ruben Vermeer, uiteindelijk goed voor 4 doelpunten, verbroken met de 5-5.

De gehele eerste helft was Tilburg sterker en feller in de duels. Waar in de thuiswedstrijd KOAG heerste in de rebound was het dit keer Tilburg die vaak kon herhalen. Ondanks het kunnen herhalen wist Tilburg geen gat te slaan. Dit resulteerde op een 7-7 ruststand waar een moeizaam spelend KOAG in de handjes mocht knijpen.

Tweede helft voor KOAG

Waar de eerste helft Tilburg domineerde in de duels wist KOAG zich 2e helft te herpakken en wonnen zij meer duels dan in de eerste helft. KOAG pakte voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong met de 7-8 uit de handen van Ditte Bouwman. De gehele 2e helft stond KOAG voor, maar ook hen lukte het niet om een definitief gat te slaan. Het grootste puntenverschil in de wedstrijd was 3 goals (9-12, 11-14 & 12-15). Uiteindelijk met een betere 2e helft wist Peter Scheek (5 doelpunten) met de 12-15 voor KOAG de wedstrijd in het slot te gooien. Onze hoofdmacht blijft met de 13-15 overwinning ongeslagen dit veldseizoen.

Volgende week concurrent Swift uit Middelburg thuis op bezoek

Volgende week komt directe concurrent Swift uit Middelburg op bezoek op Sportcomplex Groene Wetering. In een onderlinge strijd kan KOAG bij winst of gelijkspel het kampioenschap binnenslepen. Ook KOAG 2 wordt bij winst op Swift 2 kampioen. In de uitwedstrijden speelde KOAG 2 gelijk (12-12) na een moeizame wedstrijd. KOAG 1 won met 11-14 dankzij een goed scorende periode na rust.

Al met al beloven het dus op voorhand 2 spannende kampioenswedstrijden te worden op Sportcomplex Groene Wetering. KOAG 2 start om 14:00 en bij KOAG 1 zullen de scheidsrechters om 15:30 affluiten. Kom naar het veld en schreeuw onze selectie onder het genot van een drankje naar de overwinning!