10.2 C
De Bilt

Koningsdag wisselvallig maar gezellig in Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – Koningsdag begon met flink wat regen. Maar dat hield de mensen en kinderen niet tegen om met hun spulletjes op de rommelmarkt te gaan zitten. De rommelmarkt werd georganiseerd door Stichting Krak en Scouting Admiraal de Ruyter. Al was het af en toe wat sturen met de paraplu’s, maar ook de bezoekers lieten zich niet belemmeren door de regen om naar de rommelmarkt op de Rijsdijk te gaan. Er werden leuke spullen gekocht en er was ook veel eten te krijgen, zoals hotdogs, tompoezen, pannenkoeken en natuurlijk ontbraken de lekkere hamburgers van John en Kees van Stichting Krak niet.

thumbnail?sz=w1920&id=1 fPATvE10KMZg I xxNHhBxIS 2Cc Wi
© Regio Online – Joke Rietveld

Koningsdag met gezellige rommelmarkt

Er stonden veel kramen langs de Rijsdijk. Vanwege de regen waren kleedjes de eerste helft van de dag afgedekt met plastic om de spulletjes te beschermen tegen het hemelwater.
Gelukkig werd het rond tien uur wat droger voor de Aubade waar Nathalie Glastra-Langeveld, Gemeenteraadslid en Fractievoorzitter van Vereniging Gemeente Belang Krimpenerwaard de rommelmarkt opende. Ze vertelde o.a. een leuk weetje over de straten in Krimpen aan de Lek die naar molens vernoemd zijn. Crescendo speelde muziek, na de toespraak werd het Wilhelmus gespeeld.

Nathalie Glastra-Langeveld Foto © Regio Online – Joke Rietveld

Vanaf de rommelmarkt kon men naar het Brasserij “Bij My” waar vanaf 12.00 uur gezellige muziek te horen was en je lekker kon eten en drinken. Vanaf daar nog even een loopje naar ijsvereniging Thialf, waar jong en oud vanaf 13.00 uur terecht konden voor springkussens en een heerlijk hapje en drankje bij gezellige muziek.
Ook werden er massaal ijsjes gekocht bij Luux en heerlijk op het plein van het zonnetje genoten, dat toch nog even de Koningsdag helemaal vrolijk maakte.

Meer foto’s>>>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio