Het Kontakt Krimpenerwaard in zwaar weer

Krimpen aan den IJssel – In een interview met Floris bakker, redacteur van Het Kontakt Krimpenerwaard, werd ingegaan op de financiële situatie van de krant. In het programma Kijk op Krimpen van de Lokale Omroep Krimpen gaf hij uitleg. Uit het interview werd duidelijk dat de lokale streekkrantje in zwaar weer zit.

Inkomsten advertenties

De inkomsten uit advertenties waren door de Coronacrisis volgens Bakker sterk gedaald. Hij zegt hierover: “Natuurlijk kosten wij, kost ik, ook geld. Vergeet daarnaast niet de drukkosten die heel hoog zijn, evenals de kosten voor verspreiding.” Blijkbaar waren de advertentie inkomsten dusdanig gedaald bij Het Kontakt, dat zij financieel in moeilijkheden kwam.

Donaties van lezers gevraagd

Opmerkelijk feit dat in het interview werd aangehaald, was het feit dat Het Kontakt op haar voorpagina een oproep had gedaan aan de lezers van het gratis streekkrantje, om geld te doneren. Hiermee zouden de (personeels)kosten enigszins gedekt kunnen worden. Volgens Bakker heeft de actie duizenden euro’s opgeleverd. Of de krant ook aanspraak heeft gemaakt op een overheidsregeling werd niet duidelijk.

Betaald voetbal platform

Voor de toekomst meldde Bakker, dat Het Kontakt wellicht een betaald voetbalplatform zou willen starten. Bijvoorbeeld met nieuws en uitslagen uit de amateurdivisies, met beeldmateriaal en artikelen. Geïnteresseerde kijkers zouden dan waarschijnlijk via een abonnementsvorm toegang tot dat platform kunnen krijgen.

Toekomst nog onduidelijk

De toekomst voor Het Kontakt Krimpenerwaard is nog onduidelijk, hoewel volgens Bakker advertentie inkomsten wel weer aantrekken. Ondernemers willen nog steeds wel op papier adverteren, hoewel de concurrentie met online media op de loer ligt, omdat deze tegen veel goedkopere tarieven advertentieruimte aan kunnen bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img