Krimpen aan den IJssel organiseert symposium voor veteranen

Krimpen aan den IJssel – Op woensdag 27 juni heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel een symposium georganiseerd voor haar veteranen. Het was een succesvolle avond, waar erkenning, respect en waardering voor deze groep militairen de aanleiding was voor burgemeester Martijn Vroom om dit symposium te organiseren.

Tijdens het symposium markeerde Commissaris van de Koning Jaap Smit de start van Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel. De commissaris heeft de website van de stichting, www.veteranenkrimpen.nl, gelanceerd. Burgemeester Martijn Vroom: “Ook als gemeente heb je op lokaal niveau een belangrijke rol in het uitdragen en stimuleren van maatschappelijke waardering voor de prestaties die veteranen in opdracht van politiek en samenleving hebben geleverd en voor de offers die daarbij werden gebracht. Het bracht mij op het idee om in samenwerking met directeur Ludy de Vos van het Veteraneninstituut een mooie avond te organiseren voor onze veteranen.” Onder de bezoekers bevonden zich ook familieleden, medewerkers uit het maatschappelijk en economisch veld, raadsleden en bestuurders.

Sprekers met diverse onderwerpen

Na een nasimaaltijd, de geprezen ‘blauwe hap’, met muzikale omlijsting van het klarinetkwartet van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, startte het symposium. Onderwerpen die aan bod kwamen waren veteranenbeleid, nuldelijnszorg, het Veteranen Search Team en de Stichting Onbekende Helden. De sprekers vertelden boeiend over deze uiteenlopende onderwerpen. Ook stonden op het Raadhuisplein legervoertuigen geparkeerd ter bezichtiging.

Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel

Tijdens het symposium werd de in april opgerichte Stichting Veteranen Krimpen aan den IJssel voorgesteld aan de Krimpense samenleving. Voorzitter Vincent Noija, secretaris Gerrit Loeve en penningmeester Erwin van Delzen maken zich hard om de saamhorigheid tussen Krimpense veteranen onderling te bevorderen en diverse activiteiten te ontwikkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img