14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Krimpen krijgt het Jeugdlintje: een nieuwe onderscheiding voor de jeugd

Krimpen aan den IJssel – Het Jeugdlintje: op de Dag van de Lokale Democratie heeft Leefbaar Krimpen, met dank aan Stem van Krimpen, middels een unaniem aangenomen motie een nieuwe onderscheiding in Krimpen aan den IJssel voorgesteld.

Jeugdlintje ontbrak nog

In Krimpen bestaan al diverse onderscheidingen maar het ontbrak nog aan een voor specifiek de jeugd. Dit bracht raadslid Oscar Suijk van Leefbaar Krimpen ertoe om hier een motie voor in te dienen. Oscar Suijk: “Deze motie roept op om kinderen en jongeren in de leeftijd 6-12 en 12-18 jaar, die zich op een buitengewone manier hebben onderscheidden in de samenleving, in het zonnetje te zetten.”

Ook jonge mensen belonen

Leefbaar Krimpen ziet dit als een aanmoediging voor deze 2 groepen die zich belangeloos inzetten voor de Krimpense samenleving. Het idee achter het Jeugdlintje is om jongeren aan te moedigen om op een actieve en positieve manier mee te doen aan de samenleving. Leefbaar Krimpen vindt het daarom belangrijk om persoonlijke prestaties, initiatieven en goed gedrag van jonge mensen te belonen. Suijk vervolgd: “Denk bijvoorbeeld aan een kind of jongere die zich al geruime tijd volledig belangeloos inzet voor een eenzame buurvrouw of buurman. Of zich inzet voor een goed doel of het bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen. Zulke initiatieven verdienen het om beloond te worden.”

Wethouder Derickx in gesprek met jongeren

Verantwoordelijk wethouder Derickx (PvdA) heeft al toegezegd de motie te zullen uitvoeren en zal in gesprek gaan met de jongeren over hoe dit vorm gegeven gaat worden. Het is de bedoeling dat deze onderscheiding minimaal eenmaal per jaar wordt uitgereikt door de (loco)burgemeester en een afvaardiging van de Kindergemeenteraad tijdens de jaarlijkse Lintjesregen of een ander passend moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio