13.2 C
De Bilt

Krimpen Music Festival 2021 dankzij enorme inzet toch mogelijk

Krimpen aan den IJssel – Het Krimpen Music Festival 2021 werd vanochtend door wethouder Coen Derickx en Rutger van den Bosch van Stichting Krimpen Presents met gepaste trots gepresenteerd. Derickx liet weten dat de weg naar het festival toe lang en moeizaam was, vooral vanwege alle onzekerheden rondom de coronamaatregelen. Toch zal 18 september een deel van het Raadhuisplein gevuld worden met diverse muziek.

Krimpen Music Festival 2021

Wethouder Derickx roemde met name de zorgvuldigheid waarmee Rutger van den Bosch, en medewerkers van Stichting Krimpen presents, hun plannen hadden voorgelegd aan de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. “Mede door die zorgvuldigheid kon nu dit evenement, ondanks alle uitdagingen, toch georganiseerd worden”, liet Derickx trots weten.

“Handelen naar ‘dagkoersen’ coronamaatregelen”

Rutger van den Bosch, Stichting Krimpen Presents

Rutger van den Bosch vulde aan dat het inderdaad een moeilijke klus was om te klaren. “Natuurlijk door alle onzekerheden rondom de coronamaatregelen, moesten wij eigenlijk organiseren op basis van ‘dagkoersen’. Want zeker in de beginfase wisselden de maatregelen elkaar nogal af en dus ook de mogelijkheden om iets te organiseren”, zo liet Rutger van den Bosch weten. “Wij hebben daarom ook al vrij vroeg opties genomen bij het management van artiesten, om hen toch met enige zekerheid vast te kunnen leggen. Daarnaast hebben wij een goede samenwerking met de stichting IJsseldijkconcerten. “

Ook de Truckersrun in Krimpen

Naast het Krimpen Music Festival 2021 wordt op 18 september ook de Truckersrun gehouden in de Krimpenerwaard. Het jaarlijkse evenement kon nu ook weer doorgaan en heeft daarbij ook het evenemententerrein bij de Tuyter in gebruik. “De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft echter besloten dat de middagmarkt daar dit jaar niet mag plaatsvinden. Hiermee willen zij overloop met het Krimpen Music Festival voorkomen”, zo liet wethouder Coen Derickx weten. “Overigens een beslissing waar wij geen enkele invloed op hebben gehad.”

Gratis kaarten, reserveren, QR-codes en maximaal aantal bezoekers

Rutger van den Bosch liet weten dat het Krimpen Music Festival alleen te bezoeken is na reservering voor één van de drie tijdblokken. Reserveren voor meerdere blokken mag. Naast je ticket moet je ook beschikken over de juiste QR-code als bewijs van vaccinatie of recent testbewijs. Het maximaal aantal bezoekers per tijdsblok is 750. “De kaarten zijn overigens helemaal gratis! Wij willen als stichting niet alleen een mooi festival neerzetten, maar ook de sociale samenhang tussen bezoekers bevorderen”, vult Rutger nog aan.

Line-up van het festival

In het eerste tijdblok zijn er optredens van Smokey Attic en Massada. Voor tijdsblok 2 zullen Polyphonics, Emma Heesters (Beste Zangers) en Janieck hun muziek brengen. Het laatste tijdsblok is gereserveerd voor Peter Gelderblom en A* Fever, een ABBA coverband.

  • Smokey Attic visual 2
  • Massada visual 2
  • Polyphonics Visual 1
  • Emma Heesters Insta visual 2.1 2
  • Janieck insta visual 2.1
  • Peter Gelderblom visual 2
  • A Fever Insta Visual 2.1

Budget

Voor het organiseren kon Krimpen Presents dit jaar rekenen op een bijdrage van € 40.000 van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Daarnaast is ook nog eens € 15.000 vrijgemaakt voor aanvullende coronamaatregelen. Sponsoren waren voor dit jaar wat lastiger te vinden, vanwege alle onzekerheden rondom het organiseren van evenementen.

Jaarlijks evenement

Hoewel Krimpen Music Festival een mooi evenement is geworden, is het niet zeker of deze festivalvorm ook volgend jaar hetzelfde zal zijn. “Wel streven wij er erg naar om een jaarlijks terugkerend festival in Krimpen te krijgen”, liet Derickx namens het college weten.

Reserveren gratis kaarten

Reserveren kan via de volgende link: https://shop.eventix.io/fad946c7-fc20-11eb-b3c4-9e36bf7d673e/tickets?fbclid=IwAR0yLZU7e7RulySt0ad684QpFgP4ENopWgc-IvUmODgVpruLKdWOZGNEzlQ

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio