16 C
De Bilt

Krimpen Presents… de twee gezichten van lokale politiek

Krimpen aan den IJssel – Zoals velen inmiddels al zullen weten, gooit de organisatie van Krimpen Presents de handdoek in de ring. Op 7 september aanstaande organiseren zij voor de laatste keer het spectaculair Krimpen Festival, met overwegend lokale artiesten. Door bezuinigingen van de Krimpense coalitie zijn de vrijwillige organisatoren geen verdere toekomst meer voor hun activiteiten.

Politieke keuzes nekken Krimpen Presents

Op de Facebook-pagina van Krimpen Presents, waar de organisatie haar besluit bekend maakte, is heel veel discussie ontstaan. Zo laat woordvoerder Rutger van den Bosch (geen familie, red.) weten dat het vreemd is dat Krimpen Presents aan de ene kant moet bezuinigen, terwijl er aan de andere kant doodleuk € 25.000,00 in de begroting staat op genomen voor deelname van de gemeente aan de Nationale Ambtenaren Veldloop. Volgens Van den Bosch maakt de coalitie hierbij onbegrijpelijke keuzes “die niet zijn uit te leggen.”

Steun voor oppositie uit onverwachte hoek

Dit ging de oppositie bij monde van Arnold de Leeuw (CDA) veel te ver. Na intern overleg kregen zijn onverwachte steun van coalitiepartij Leefbaar Krimpen bij een amendement om dit bedrag te schrappen. Geen geld dus voor de Ambtenaren Veldloop.

Gepland uitje raadsleden voor € 13.000,00

Voorbeeld van de dubbele, financiële moraal betreft de Hei-sessie, een uitje voor de 21 raadsleden op de hei, om elkaar in twee dagen ‘beter te leren kennen’. Leefbaar Krimpen had voorgesteld het bedrag te verminderen naar € 5.000,00, maar vond daarvoor geen gehoor bij overige partijen. Hoewel bijna alle partijen kritische vragen hadden gesteld bij het bedrag van € 13.000,00, bleef het stil toen Leefbaar Krimpen een amendement voor verlaging van dit bedrag indiende.

Wethouder wil in gesprek met Krimpen Presents

Wethouder van cultuur, Kirsten Jaarsma, prijst de enorme inzet van de vrijwilligers van Krimpen Presents “die al zoveel mooie dingen voor onze gemeente hebben georganiseerd.” Toch kan zij vanuit het coalitieprogramma geen extra geld vrijmaken voor de organisatie. Krimpen aan den IJssel staat voor een enorme financiële uitdaging om te bezuinigen, terwijl ook enorme kosten moeten worden gemaakt voor het vernieuwen en herinrichten van het grote kruispunt bij de Algerabrug. Wel wil Jaarsma graag in gesprek met de mensen van Krimpen Presents om naar alternatieve mogelijkheden te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio