0.6 C
De Bilt

Krimpen stopt met kerstbomenverbranding vanwege milieuschade: inleveren kan op 4 januari

Krimpen aan den IJssel stopt met het verbranden van kerstbomen. Was dit voor de coronapandemie nog een traditie, is dit door de milieuschade niet meer van deze tijd. Vrijwel alle gemeenten versnipperen hun bomen. Zeker nu gemeenten ook aan de landelijke campagne tegen de overlast van houtstook aandacht besteden, kan een kerstbomen verbranding eigenlijk niet meer.

Op 4 januari kerstbomen inleveren voor € 0,50 per boom op 2 locaties

Het inleveren van kerstbomen kan op 4 januari van 13.00 tot 19.00 uur op het Zwaneneiland ter hoogte van Zwanenkade 73. Ook is het mogelijk om de bomen van 13.00 tot 17.30 uur in te leveren op het evenemententerrein bij Ontmoetingscentrum De Tuyter. Je ontvangt € 0,50 voor iedere ingeleverde kerstboom.

Later dan 4 januari inleveren?

De kerstboom kan door inwoners gratis worden ingeleverd bij het grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11. Kijk voor de openingstijden van het grondstoffencentrum op: https://www.krimpenaandenijssel.nl/Grondstoffencentrum

Geen kerstboomverbranding

Er vindt dus geen kerstboomverbranding plaats. De ingeleverde bomen worden versnipperd.

PvdA had graag eerder discussie over besluit gevoerd

Op de Facebookpagina van de gemeente Krimpen aan den IJssel reageert vooral de PvdA nogal gepikeerd op het besluit. Coen Derickx van de PvdA laat aan ons weten “dat zij het jammer vinden dat het college hier niet over heeft gecommuniceerd.” Derickx: “Eigenlijk hadden wij graag een paar maanden eerder over het onderwerp van de kerstbomeninzameling een discussie gevoerd. Dan hadden wij met alle partijen kunnen besluiten wat de meest gewenste optie was geweest en meer draagvlak kunnen creëren. Vooral om te voorkomen dat mensen weer overal zelf kerstbomen gaan dumpen, zoals in een vorige coalitie duidelijk werd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio