17.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Krimpen aan den IJssel vernoemt straat naar oud-burgemeester Ries Jansen

Krimpen aan den IJssel – Vrijdag 26 april ontving oud-burgemeester Ries Jansen zijn straatnaambord uit handen van burgemeester Jan Luteijn. De Burgemeester Jansenkade maakt onderdeel uit van project De Oude Werf. Ries Jansen was burgemeester van Krimpen aan den IJssel in de periode van 1988 tot 2010. Tijdens de bijzondere raadsvergadering van 3 juni 2010 is besloten om een straat naar de heer Jansen te noemen in het nog te ontwikkelen project op de locatie Van Duijvendijk.

Burgemeester Jansenkade

Het betreffende appartementencomplex bestaat uit 4 woongebouwen. Het komt te liggen aan een kade en kijkt onder andere uit over de Hollandsche IJssel. In de namen van deze woongebouwen komt de geschiedenis van deze locatie terug. De nieuwe straatnamen ‘Smederijplein’ en ‘Dwarshelling’ sluiten aan bij deze historische plek.

Een oude- en nieuwe smederij De naam van het Smederijplein verwijst naar zowel de oude- als de nieuwe smederij. Deze smederijen stonden vroeger op dit terrein. De oude smederij was op de scheepswerf gevestigd. Deze is rond 1901 verplaatst in verband met een uitbreiding van de scheepswerf.

Een uniek stukje Krimpen

De scheepswerf was één van de oudste werven van Nederland en de eerste werf met een dwarshelling. Door dit unieke stukje Krimpen te benoemen blijft het voor altijd herkenbaar in onze gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio