2.2 C
De Bilt

Krimpenaar Sjoerd van Wijngaarden gaat voor waterschap

Krimpen aan den IJssel – Op woensdag 20 maart zijn de waterschapsverkiezingen. Wie wil stemmen op een kandidaat uit Krimpen aan den IJssel heeft beperkte keuze. Het ziet ernaar uit dat Sjoerd van Wijngaarden, nummer 6 op de lijst van de VVD, de enige kandidaat uit Krimpen is met zicht op een zetel in het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Dit is opvallend, zo vindt hij zelf, omdat de komende vier jaar een aantal belangrijke onderwerpen op de agenda staan.

Van Wijngaarden: “Zeggenschap versterking IJsseldijk”

“Het belangrijkste project in de komende periode is de versterking van de IJsseldijk. Voor Krimpen gaat om het stuk vanaf ongeveer het trimbaanpark tot aan de grens met Ouderkerk aan den IJssel. Dit gaat natuurlijk impact hebben op de inwoners die aan dit deel van de dijk wonen, maar ook andere Krimpenaren kunnen hinder gaan ondervinden omdat zij mogelijk van deze weg gebruik maken,” vertelt Van Wijngaarden. “Ik vind het uitermate belangrijk dat de stem van Krimpen gehoord wordt in dit project. Ik wil dat dit project zo vlekkeloos mogelijk verloopt en dat de overlast voor bewoners niet meer dan noodzakelijk zal zijn.”

Van Wijngaarden opgegroeid rond dijk en water

Sjoerd van Wijngaarden (32) is een nieuw gezicht in de politiek maar al enige tijd actief binnen de lokale VVD. In zijn jeugd groeide hij op naast de dijk in Capelle en zijn vader was actief in het dijkleger. “Ik ben er mee opgegroeid zullen we maar zeggen, maar het is zeker niet mijn specialisme,” vertelt Van Wijngaarden met een glimlach. In het dagelijks leven is hij namelijk marketing specialist in de financiële dienstverlening. “Ik woon op de rand van stad en platteland en geniet optimaal van wat deze verschillende ‘werelden’ te bieden hebben. In mijn werk zoek ik altijd naar oplossingen die toekomstbestendig zijn. Met diezelfde blik wil ook zorgen voor het gebied waarin ik woon,” aldus van Wijngaarden.

Klimaat belangrijk punt

Klimaat is naar verwachting het belangrijkste thema van de komende verkiezingen. Van Wijngaarden: “Mijn generatie en de generaties na mij gaan de gevolgen van de klimaatverandering bewust meemaken. Het is dus niet zo gek dat dit een belangrijk onderwerp voor ons is. We moeten streven naar duurzame oplossingen, maar deze moeten wel realistisch zijn. Daarnaast moeten we zorgen dat de kosten laag blijven.”

Verkiesbare plek

Tijdens de campagne trekt Van Wijngaarden samen op met de nummer 4 op de lijst van de VVD, Cor Habben Jansen uit de Krimpenerwaard. “Mocht het niet lukken dan heb ik goede hoop dat Cor de belangen van Krimpen aan den IJssel uitstekend zal vertegenwoordigen namens de VVD. Politiek is immers samenwerken. Daar sta ik voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio