14.2 C
De Bilt

Krimpenerwaard College gesloten wegens gevaarlijke vloerplaten

Krimpen aan den IJssel – Alle ouders en verzorgers van de leerlingen van het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel hebben vrijdag 20 oktober plots een enigszins verontrustende  brief ontvangen. Hierin staat aangegeven dat de school op maandag 22 oktober gesloten zal zijn om onderzoek te kunnen doen naar de mogelijk gevaarlijke bouwconstructie van de vloerplaten in de school.

Kordaat besluit schoolleiding

Naar aanleiding van berichten rondom de veiligheid van vloerplaten is vrijdagmiddag 20 oktober een overleg geweest tussen de school, de gemeente en het Technisch Bureau van de Krimpenerwaard (bouw- en woningtoezicht). In dit overleg zijn de zorgen besproken rondom de gebruikte bouwtechniek van de school.

Geen garantie

Op dit moment kan het schoolbestuur niet garanderen dat de vloerplaten veilig zijn. Daarom heeft zij in overleg met het gemeentebestuur het kordate besluit genomen om maandag 23 oktober het Krimpenerwaard College dicht te houden. Er zullen geen lessen worden gegeven en geen personeelsleden aanwezig zijn.

Geen enkel risico

Ad Keller: “Het sluiten van de school is onvermijdelijk. We kunnen en mogen geen risico’s lopen met onze leerlingen, personeelsleden en overige gebruikers. Aanstaande maandag verwachten we resultaten die duidelijk moeten maken of de school aantoonbaar veilig is voor gebruik. Zodra hier meer over bekend is, informeren wij betrokkenen uiteraard.”

Examens ook uitgesteld

Maandag staan er ook examens gepland. De komende week informeren wij u wanneer de leerlingen deze in kunnen halen. Zodra de school weer open is, worden de overige examens volgens het rooster afgenomen.

Bron: Krimpenerwaard College

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio