9.6 C
De Bilt

Gemeente Krimpenerwaard en provincie werken meer samen aan vitale Krimpenerwaard

Afgelopen dinsdag 24 januari  hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard en het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland afgesproken om nog intensiever samen te werken aan een vitale Krimpenerwaard

Het college van burgemeester en wethouders heeft het dagelijks bestuur van de provincie in Schoonhoven uitgenodigd om aandacht te vragen voor de toekomst van de waard. De aanleiding was de brief over de stikstofaanpak. Maar er zijn meer ontwikkelingen die de inwoners, bedrijven en agrariërs in de Krimpenerwaard raken.

Hoe houden we de Krimpenerwaard vitaal?

De dagelijkse besturen van gemeente en provincie hebben onder andere over de uitdagingen op het gebied van klimaat, bodemdaling en het perspectief voor de landbouw gesproken. Het college van B en W wil dit in breder perspectief zien. De centrale vraag is dan ook:  Hoe houden we de Krimpenerwaard vitaal? Daarvoor is ruimte voor de gemeente nodig om te ontwikkelen. Ruimte om woningen te bouwen zodat jongeren en ouderen hier kunnen blijven wonen en ruimte voor bedrijvigheid zodat er voldoende werkgelegenheid blijft.

Samenwerken is belangrijk

Ook de afgelopen jaren hebben de provincie en de gemeente al veel samengewerkt op het gebied van bereikbaarheid, het aanleggen van nieuwe natuur en de aanpak van het veenweidegebied voor bodem en klimaat. Provincie en gemeente vinden dat samenwerken aan deze thema’s heel belangrijk is om de Krimpenerwaard te versterken.

Toekomstperspectief

De gemeente werkt aan een toekomstperspectief en een ontwikkelagenda, waarin de genoemde vraagstukken in relatie met elkaar worden aangepakt. Dat is nodig voor een vitaal buitengebied en vitale kernen. De provincie werkt tegelijk aan een gebiedsplan voor het landelijk gebied. Gemeente en provincie hebben de afspraak gemaakt om intensiever samen op te trekken en zich te richten op kansen voor het ontwikkelen van de Krimpenerwaard. Vanuit de provincie komen verschillende bestuurders ook naar het gebied voor gesprekken met agrariërs en natuurorganisaties en het gesprek over wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio