20.3 C
De Bilt

Gemeente Krimpenerwaard en projectontwikkelaar tekenen overeenkomst ontwikkeling Nijverij in Schoonhoven

KrimpenerwaardOp woensdag 17 mei 2023 zette wethouder Ria Boere, namens gemeente Krimpenerwaard, haar handtekening onder de anterieure overeenkomst met projectontwikkelaar Hedis Project B.V voor de ontwikkeling Nijverij. Hierin staan de afspraken over de woningbouw en de openbare ruimte op het voormalige Dika-terrein in Schoonhoven.

Breed woningaanbod op historische locatie Schoonhoven

Op het terrein van de voormalige groentedrogerij Dika komen drie woongebouwen, met daaronder parkeergelegenheid. In totaal komen er 81 appartementen, waaronder 9 studio’s, 6 middenhuurwoningen en 8 penthouses. Er komt zo extra woonruimte voor een brede doelgroep, waaronder starters, gezinnen en senioren. Wethouder Ria Boere: “Dit is een welkome toevoeging aan het woningaanbod in de Krimpenerwaard. De locatie tussen de Lek en de dijk, vlakbij het stadscentrum van Schoonhoven, maakt dit een unieke plek.”

De monumentale schoorsteen, die herinnert aan het verleden van het voormalige Dika-terrein, blijft behouden. Het plan is in overleg met de omgeving tot stand gekomen.

Aandacht Krimpenerwaard voor veranderend klimaat

In het plan is veel ruimte voor groen en het afvoeren van steeds grotere hoeveelheden regenwater. Er komt een openbare tuin die onderdeel wordt van de looproutes in de omgeving. De openbare parkeerplaats wordt klimaatadaptief met veel groen en waterdoorlatende tegels. Het aantal openbare parkeerplaatsen blijft gelijk. Ook de directe omgeving wordt opnieuw ingericht.

Planning

De inschrijving startte op 10 mei na het verkoopevent en loopt tot maandag 22 mei. De eerste werkzaamheden starten naar verwachting in de tweede helft van 2023.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio