1.5 C
De Bilt

Gemeente Krimpenerwaard akkoord met onderzoek naar woningbouw aan de rand van Bergambacht

Het college van B&W van gemeente Krimpenerwaard heeft op dinsdag 19 september 2023 ingestemd met een verkenningsonderzoek naar woningbouw aan de rand van Bergambacht. Het betreffende terrein ligt ten oosten van de kern, tussen de provinciale weg N210 en Tussenlanen. Wethouder Ria Boere en Erik van Erk Projectontwikkling B.V. tekenden hiervoor vrijdag een intentieovereenkomst.

Meer betaalbare woningen

De gemeente Krimpenerwaard zet in op betaalbare woningen. Dit staat ook in de Woonvisie die onlangs is vastgesteld door de gemeenteraad. Wethouder Ria Boere: “Een belangrijk doel is om meer betaalbare woningen te realiseren. Om dit te bereiken zetten we bij ieder nieuwbouwplan in op twee derde betaalbare woningen, waaronder 30% sociale huur.” Bij alle toekomstige woningbouwplannen is de Woonvisie het uitgangspunt. 

Bouwen aan de randen van de kern

Boere: “We hebben binnen de kernen niet genoeg ruimte om onze woningbouwambitie te realiseren. We zullen de komende jaren daarom aan de randen van onze kernen moeten gaan bouwen. Dit verkenningsonderzoek aan de rand van Bergambacht is een eerste stap in die richting.” Er zijn gesprekken met de provincie over deze ontwikkeling, omdat die uiteindelijk in moet stemmen met de plannen.

Verkenningsonderzoek

Het verkenningsonderzoek zal meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden voor woningbouw op dit terrein. In deze fase onderzoekt de projectontwikkelaar hoeveel woningen er op het terrein gebouwd kunnen worden, wat voor soort woningen er gebouwd kunnen worden en hoe de ontsluiting van de nieuwe wijk moet worden geregeld. Ook wordt er gekeken naar de financiële haalbaarheid van het project en er wordt onderzocht hoe je op deze locatie klimaat adaptief en duurzaam kan bouwen. Het verkenningsonderzoek duurt naar verwachting 1,5 jaar.

De komende tijd wordt ook een plan opgesteld hoe en wanneer de inwoners van Bergambacht betrokken worden. In de loop van 2024 wordt deze participatie opgestart. Als het verkenningsonderzoek positief wordt afgerond, volgt een voorstel in de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio