14.5 C
De Bilt

Gemeente Krimpenerwaard, woningcorporaties en huurdersverenigingen tekenen prestatieafspraken 2024

Op donderdag 28 maart 2024 ondertekende wethouder Ria Boere van de gemeente Krimpenerwaard de prestatieafspraken voor 2024 met woningcorporaties QuaWonen, Groen Wonen Vlist, Mozaïek Wonen, Hef Wonen, Woon Zorg Nederland en huurdersorganisaties. Het doel van deze samenwerking is om sociale huurwoningen te verbeteren en het aantal te vergroten.

Afspraken sluiten aan bij de Woonvisie Krimpenerwaard

In de Woonvisie die vorig jaar werd vastgesteld, is afgesproken om prestatieafspraken te maken met woningcorporaties en huurdersverenigingen. Wethouder Ria Boere: “We streven naar een passende woning voor iedereen en een prettige woonomgeving. Bij toekomstige woningbouwprojecten zetten we in op 30% sociale huurwoningen.”

Aandacht voor wonen, zorg en welzijn

De partijen streven ernaar dat elke inwoner van de gemeente Krimpenerwaard een comfortabele en veilige woonomgeving heeft. Er zijn afspraken gemaakt om kwetsbare groepen de nodige ondersteuning te bieden om zelfstandig te kunnen wonen. Daarnaast wordt actief gewerkt aan het snel aanpakken van overlast en het voorkomen van woonfraude.

Duurzaamheid en klimaatadaptatie

De gemeente en de woningcorporaties werken samen aan een energietransitie en zetten zich in om in 2050 aardgasvrije, CO2-neutrale, duurzame en betaalbare woningen te realiseren. Daarnaast wordt gekeken naar manieren om de woonomgeving beter bestand te maken tegen extreme weersomstandigheden. Ook komt er meer aandacht voor de natuur en biodiversiteit rondom de woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio