13.9 C
De Bilt

Krimpenerwaard reikt eerste prijs duurzaam idee uit aan Ineke van Vliet

Krimpenerwaard – Wethouder Pieter Neven ( Duurzaamheid & Milieu) overhandigde woensdag 7 februari een cheque van €1000,= aan Ineke van Vliet. Ineke won deze prijs omdat haar idee als beste en meest praktisch uitvoerbaar uit de bus kwam bij de gemeentelijke prijsvraag “Meest duurzame idee van de Krimpenerwaard”.

Wel 18 inzendingen

In totaal werden 18 ideeën ingeleverd zoals bijvoorbeeld iedere maand een warmetruiendag, straatverlichting met bewegingsmelder, krekelburgers maken of het gebruik van regentonnen om water te besparen.

Verrast door variatie

Wethouder Neven: “Ik ben erg verrast door de variatie aan ideeën en het aantal dat is ingediend.  Hieruit blijkt dat veel mensen zich ervan bewust zijn en aan de slag willen met duurzaamheid en energiebesparing. Als gemeente is het onze ambitie dat de samenleving van Krimpenerwaard in 2050 fossiel brandstofvrij en energie- en CO2-neutraal is. Om dit doel te behalen, voeren we projecten uit om onze eigen organisatie te verduurzamen. Gemeentelijke gebouwen worden bijvoorbeeld duurzaam. Ook willen we onze inwoners, bedrijven en organisaties graag hierbij helpen.”

Ineke van Vliet

Ineke van Vliet organiseert binnenkort een informatiebijeenkomst met als titel ”Duurzaam leven met minder”. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle inwoners van de Krimpenerwaard. Tijdens de bijeenkomst kan iedereen zich laten inspireren om aan de slag te gaan met duurzamer leven. Houd de plaatselijke media in de gaten voor de datum en locatie. Ineke van Vliet: “Ontzettend leuk en waardevol dat ik met deze prijs op een laagdrempelige manier een bijdrage mag leveren aan duurzaamheid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio