2.2 C
De Bilt

Krimpens Belang dubbel in de fout met misleidend persbericht

Krimpen aan den IJssel – Gisteren ontving onze redactie een persbericht dat was opgesteld door Krimpens Belang, de twee-vrouwsfractie die zich na de verkiezingen van Leefbaar Krimpen afscheidde. In het bericht wordt bekend gemaakt dat Leefbaar Krimpen een verkiezingsbelofte heeft gebroken, door tegen een motie te stemmen voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers.

Oud zeer?

Na onderzoek door onze redactie blijkt dit foute informatie te zijn, die vooral bedoeld lijkt om ‘oud zeer’ te wreken door een leugen. Krimpens Belang zegt heel stellig dat ‘haar motie’ voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers – gesteund door de PvdA – door Leefbaar Krimpen werd weggestemd. Het zou één van de speerpunten in de verkiezingen zijn geweest van Leefbaar Krimpen. Dit alles zou tijdens de Algemene Beschouwingen hebben plaatsgevonden.

De waarheid, maar dan de echte waarheid

Na terugkijken van de beelden en het opvragen van stukken is ons gebleken dat er helemaal geen motie is ingediend voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers. Zoals in onderstaande afbeelding te zien vraagt de motie alleen om een pilot te starten, die de mogelijkheden voor gratis openbaar vervoer voor 65-plussers moet onderzoeken. Omdat in vele omliggende gemeenten al pilots hebben gedraaid hiervoor, zou dit onnodige kosten met zich meebrengen, terwijl het wiel al is uitgevonden. Daarom stemde niet alleen Leefbaar Krimpen tegen de motie, maar ook alle overige coalitie- en oppositiepartijen. Behalve de PvdA dan natuurlijk!

700.000 ‘onderzoek’ blijkt grotendeels voor werknemers

In het genoemde persbericht haalt Krimpens Belang ook aan dat er wel geld is voor het onderzoeken en creëren van nieuw beleid. “Het nieuwe college, waar Leefbaar Krimpen onderdeel van uitmaakt, trekt hier immers € 700.000,- voor uit”, zo meldt Krimpens Belang. Bij navraag bij de coalitiepartijen is onze redactie echter gebleken dat van het genoemde bedrag bijna 600.000 euro voor het aantrekken van arbeidskrachten is bestemd voor de gemeente.

Groot personeelstekort

Krimpen aan den IJssel kampt met een groot personeelstekort en moet expertise inhuren voor moeilijke projecten, zoals de reconstructie van het grote kruispunt bij de Algerabrug. Ongeveer een bedrag van 150.000 euro zal inderdaad aan onderzoeken worden besteed, maar dit bedrag was hiervoor al door een eerdere coalitie gereserveerd.

Krimpens Belang of eigen belang?

Door het uitgebrachte persbericht werpt de fractie van Krimpens Belang de vraag op of de partij hiermee niet eerder het eigen belang wil dienen, door andere partijen te schaden met aantoonbare, foutieve informatie. Hoewel onze redactie eerder verweten is op de hand van de Leefbaren te schrijven, zullen wij zeker niet nalaten misstappen van deze partij ook te benoemen. Hier lijkt de fractie van Krimpense Belang echter een punt te willen scoren via de pers, ten koste van de waarheid. Inmiddels past deze pers daarvoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio